CARRASCOHIPOTERAPIA

Páginas: 3 (623 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015
La hipoteràpia. El cavall com a mitjà terapèutic. Efectes de la hipoteràpia en el tractament de l'espasticitat en
persones amb problemes neurològics
Centre INS Manuel Carrasco i Formiguera
AlumneOriol Caritg Cirera
Professora Marina Chacón
Àrea Curricular Ciències de la salut
Tipus de material elaborat Memòria del treball

Idea inicial:
La hipoteràpia és un nou camí cap al tractament d'unagran diversitat de patologies d'àmbit tant físic com psicològic-emocional. Concretament, els pacients neurològics es poden beneficiar dels efectes de la hipoteràpia, entre d'altres, per la reducció delsseus nivells d'espasticitat (rigidesa muscular involuntària en contra del moviment). Mesurarem l'evolució de l'espasticitat en un grup de practicants d'hipoteràpia a curt i mitjà termini.










Elprocés d'elaboració:
El procés de documentació i recopilació d'informació va ser considerablement extens, ja que hi ha molta informació publicada i cal destriar quina és vàlida i quina no té capfonament. Per tal d'orientar el treball vaig demanar informació al personal docent de la Universitat de Vic, que van proposar de fer un estudi sobre les millores emocionals de pacients d'hipoteràpia. Toti així, la proposta que em va fer en Josep Medina, cap de rehabilitació de l'Institut Guttmann de Badalona, sobre l'espasticitat va ser la que va tirar endavant. Així doncs, calia trobar una mostra depacients per tal de fer l'estudi (les previsions inicials eren unes 6 persones en total).
El treball s'ha dut a terme en 2 centres hípics de la província de Barcelona: l'Associació EPONA de Barberàdel Vallès i l'Escola Municipal Hípica de La Foixarda de Barcelona (Montjuïc). Finalment vam disposar d'un grup de 9 pacients (5 adults i 4 nens) per fer les avaluacions. Aquestes avaluacions es feiensegons l'Escala d'Ashworth modificada, una escala que consisteix en una puntuació de 0 a 5 del nivell d'espasticitat i que s'aplica fent l'avaluador, manualment, la flexió i extensió de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS