Cartellisme A Barcelona

Páginas: 4 (882 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2012
EL CARTELLISME
El cartellisme es un corrent artístic que pertany a l’època del modernisme.
La paraula “modernistes” va ser utilitzada per primer cop a l’any 1884 a la revista L’Avenç, peròl’eclosió del moviment modernista es va donar a partir de 1888, amb l’Exposició universal de Barcelona.
El modernisme és un moviment intel·lectual que tendeix a infiltrar les noves idees modernes en leslletres, l’art i la sociologia durant els darrers anys del segle XIX i els primers anys del segle XX. El modernisme a Catalunya reflecteix una crisi històrica que te com a resultat l’enfrontamententre l’intel·lectual o l’artista i la societat burgesa. Aquest conflicte entre l’artista i la societat burgesa apareix reflectit en tota la literatura, aquest enfrontament suposava l’enfrontament entreel progres enfront a la rutina i la tradició, la sensibilitat enfront a la indiferència i molts altres aspectes. L’artista se sent solitari i apartat per eixa societat conservadora, però al mateixtemps sent i creu que ha de complir una missió, fer progressar la humanitat.
El cartellisme va nàixer durant el 1890, en plena belle Epoque en França, allí l’afició pel cartell estava en plena floraciói per fi un any despres gracies al primer cartell de Toulouse-Lautrec, anomenat “Mooulin Rouge”, és va elevar l’estat del cartell i del cartellisme a la categoria d’art. A partir d’aquest moment lesexposicions, expositors i distribuïdors del cartell varen augmentar i millorar. Mes avant al 1894, Alphonse Mucha, un funcionari txec resident a Paris, va crear el primer estil per al cartellisme,l’estil d’Art Nouveau, l’estil naix amb amb un cartell que havia de fer Mucha per a Sarah Bernhardt, una brillant actriu que havia pres Paris. Amb influències dels prerafaelites, i de l'art bizantí,aquest estil va dominar l'escena parisenca en els deu anys següents i es convertiria en el principal moviment decoratiu internacional de l'art fins a la Primera Guerra Mundial.
El cartell va anar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cartellisme
  • barcelona
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS