Casjol

Páginas: 11 (2554 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013























Índex

Biografia de l’autora: Carme Riera----------------------------- pàg. 3
Breu sinopsi argumental de les narracions del llibre------ pàg. 4,5,6
Identificació de les característiques dialectals-------------- pàg. 7
Rellegeix els relats “Te deix amor la mar com a penyora”
i “Jo pos per testimoni les gavines”.Redacta una síntes
i de lamateixa història que aplegui les aportacions de
les dues bandes----------------------------------------------------- pàg. 8
Algunes de les històries queden amb un punt de misteri
,tria’n una i torna-la a redactar(final alternatiu)---------- pàg. 9
Opinió Personal--------------------------------------------------- pàg. 10
Bibliografia i recursos en xarxa consultats----------------- pàg. 101-Biografia de l’autora: Carme Riera
Carme Riera Guilera va néixer el 12 de gener del 1948 a Palma de Mallorca, on va passar tota la seva infantesa i adolescència. Al 1965 va decidir anar-se a estudiar filologia hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Allí es va llicenciar l’any 1970. Poc després va aconseguir ser catedràtica de literatura hispànica especialitzadaen el segle d’or espanyol.
El seu primer llibre va se publicar l’any 1975 amb el títol de “Te deix amor la mar com a penyora”, aquest era una recopilació de diversos contes escrits en mallorquí (la seva llengua materna). Poc després va escriure la seva primera novel·la titulada “Una primavera per a Domenico Guarini” la qual va guanyar el premi Prudenci Bertrana a l’any 1980 , abans de que aquestfos publicat a l’any següent. Va escriure una gran quantitat de llibres entre els quals trobem:
Gairebé un conte o la vida de Ramón Llull publicat l’any 1980.
Els cementiris de Barcelona publicat l’any 1981.
La molt exemplar història del Gos Màgic i la seva cua publicat l’any 1988.
També va escriure uns quants assaigs tots escrits en llengua castellana. El març de l’any 1994 va sernomenada escriptora del mes per la Institució de Lletres Catalanes entre altres reconeixements que ha rebut com el premi Crítica Serra d’or a l’any 2000 per el seu llibre “Cap al cel obert” .Recentment a l’abril del 2012 va ser escollida membre de la “Real Académia Española” essent la vuitena dona nomenada per a ser membre d’aquesta institució.
Els seus escrits han sigut traduïts a una gran quantitat dellengües entre les quals estan l’alemany , el castellà (els traduïa ella mateixa) i l’anglès.








2-Breu sinopsi argumental de les narracions del llibre.
I a trenc de l’alba, sempre anyor l’amor.
Et deix amor la mar com a penyora:
Una noia jove explica la seva historia d’amor amb un professor quan ella tenia quinze anys. Era una història d’amor prohibida però ells estaven moltenamorats . Tot i així les males paraules de la resta de persones van afectar massa al professor i va decidir tallar amb la relació. Cinc anys més tard ella es troba en una situació d’angoixa i tristesa i decideix enviar-li una carta al professor explicant-li que ella està embarassada i molt malalta i no sap si finalment podrà veure a la filla que tindrà en poc temps. Ella li diu que li deixa la marcom a penyora pel seu prohibit amor.
Elegia per una dama que enyorava la mar
Una dona la qual se’ns presenta com a molt educada i seguidora de les normes socials de conducta, expressa que li agradaria moltíssim tenir un bocinet de mar per a jugar-hi , però ella sap que això mai ho podrà tenir. Ella accepta la seva condició afirmant que les dones han de ser així i ella explica que recorda comla dona que la cuidava de petita li explicava aventures sobre el mar i ella somiava. Ella ara està en cadira de rodes i fer realitat aquells somnis ja es impossible per a ella .
Paisatge marí per a un assassinat
Aquest relat parla sobre una persona que ha assassinat a algú a prop del mar. L’assassí deixa una nota on expressa que ell està trist per l’assassinat però que ell havia de fer-ho. Poc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS