catalan

Páginas: 3 (583 palabras) Publicado: 11 de junio de 2013
L’autor:
Narcís Oller i Moragas (Valls, 10 d'agost del 1846 – Barcelona, 26 de juliol del 1930) va ser un advocat i escriptor que va cultivar el realisme i el naturalisme, per a acabar adaptant-seal modernisme de l'època.
Orfe de pare des dels dos anys, aleshores anà a viure juntament amb la seva mare a la casa pairal de la seva família materna, els Moragas, una de les més importants deValls, on s'educà en un ambient benestant «il·lustrat» i molt liberal. Seguí les ensenyances del seu oncle, l'advocat Josep de Moragas. Més tard, estudià dret a Barcelona, acabant la carrera el 1871.Treballà de primer com a funcionari de la Diputació de Barcelona i, més tard, s'instal·là com a procurador dels Tribunals. Es dedicà a aquesta darrera professió gairebé fins a la seva mort.

ObresNarrativa
El pintor Rubio, 1876 (en castellà i inèdit)
Un viaje de placer, 1868 (sota el pseudònim Plácido)
Croquis del natural, 1879
La papallona, 1882
L'Escanyapobres, 1884
Vilaniu, 1885
De totscolors, 1888
La febre d'or, 1890–1892
La bogeria, 1898
Pilar Prim, 1906
Teatre
Teatre d'aficionats, 1900
Renyines d'enamorats, 1926
Assaig
Memòries literàries. Història dels meus llibres(1913-1918, publ. 1962)



Estructura:
L'estructura és una estructura normal, composada per : plantejament, nus i desenllaç. El plantejament comença al principi de la obra, on ens descriu tot Pratbell,tots els personatges principals i tot. El nus arriba quan l'avar fuig espantat cap a la Coma, on fa vida de pagès. El nus acaba quan l'avar i la Tuies es casen, ja que a partir d'ara es començaran asol.lucionar els problemes que s'havien plantejat fins ara. Llavors el desenllaç és a partir d'ara fins al final, ja que és aquí quan l'Eloi mata a l'Oleguer i la Tuies tè un cobriment de cor de lafelicitat que li produiex recaptar els seus diners i els de l'Escanyapobres.
Personatges principals:
L'Oleguer: És el personatge principal, és altot i ossut, però magre i cappetit. Té els cabells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS