catalan

Páginas: 2 (372 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2013
CONTEXTUALITZACIÓ
Joan Maragall i Gorina va ser un poeta i escriptor català, figura molt important dins la poesia modernista del canvi de segle XIX al XX.

Va ser membre de la intel·lectualitatculta de la Barcelona de la Renaixença, va fer una defensa de l'espontaneïtat i de la recerca de la simplicitat i va arribar a desenvolupar la seva "teoria de la paraula viva", que va crear escola.Va fer de la seva obra poètica la vessant literària més coneguda, si bé destaca la seva important producció en prosa, amb més de 450 textos, entre articles, assaigs, discursos, semblances biogràfiquesi pròlegs. La seva activitat com a periodista al Diari de Barcelona i La Veu de Catalunya va ser un dels mitjans que li va permetre projectar una opinió que li va generar una important influènciasocial.

Joan Maragall
Aquest poema va ser publicat a la revista L'Avenç el 15 d'agost del 1893, que, posteriorment va ser inclòs al seu primer llibre de poemes Poesies. A partir d'aquí, Maragallva convertir-se en el poeta intel·lectual de referència del Modernisme.

ARGUMENT
Ens explica la història d’una vaca que va xocant amb les soques mentre va cap a l’aigua amb tristesa i solitud. Lavaca és cega perquè un noi li va treure un ull amb una pedra, i en l’altre té un tel. Va a la font sola, ja que no pot fer el que fan les altres vaques perquè és cega i cauria. Quan va a beure, esfa mal al morro, però ella no desespera i ho torna a provar i ho aconsegueix. Però en realitat no té gaire set, ja que el que realment té és tristesa.

TEMA
La solitud que pateix la vaca per estarcega, i la compassió que a nosaltres ens desperta.

ESTRUCTURA EXTERNA
Aquest poema és tot una sola estrofa, però es podria dividir en dues parts:
* La primera part (v. 1-13) on el conceptefonamental és "la vaca és cega". En els sis primers versos, s'explica amb exactitud, la causa de la ceguesa, i, en els set versos següents, la solitud i el moviment de l'animal cap a la font, mancat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS