Causes del declivi de Catalunya durant els segles XVI

Páginas: 2 (308 palabras) Publicado: 23 de septiembre de 2014
Causes del declivi de Catalunya durant els segles XVI, XVII I XVIII

1. La unió de la dinastia catalano-aragonesa amb la castellana en temps dels Reis catòlics, que accentuà l’ús del castellàcom a llengua de la cort, llengua que ja s’havia introduït amb l’entronització de la família castellana dels Trastàmara arran del Compromís de Casp (1412)
2. Els desplaçament del comerç delMediterrani a l’Atlàntic com a conseqüència del descobriment d’Amèrica. (1492).
3. El trasllat de la Cort reial al centre de la península en temps dels Àustries. Amb la cort emigrà bona part de lanoblesa, que es castellanitzà i s’identificà amb la política centralista de Carles I, Felip II (segle XVI); Felip III, Felip IV, Carles II (segle XVII)
4. Les derrotes de les guerres dels Segadors(segle XVII) i de Successió (segle XVIII), que agreujaren la crisi de la societat catalana, provocaren la mort o l’exili de moltes figures de la cultura, afermaren el centralisme reial ifinalitzaren amb el Decret de Nova Planta (1714), que anul·là les institucions i lleis catalanes i suprimí el català com a llengua oficial

Conseqüències

1. Aristocràcia castellanitzada i sotmesapolíticament a la corona. La literatura culta, que es formà a l’entorn de la minoria aristocratitzant s’expressà en llatí, en castellà i en català.
2. Els literats que seguiren escrivint encatalà es trobaven condicionats per la nova situació històrico cultural. En principi existia un enlluernament davant les lletres castellanes del segle d’Or. Això provocà que els autors d’aquíseguissin els models castellans i no cerquessin formes i solucions artístiques pròpies.
3. El conflicte lingüístic es centrà sobretot en l’ús del castellà com a llengua literària en detriment del català, sobretot a València.
4. Les classes populars, en canvi, mantingueren sense interrupcions el conreu de la llengua pròpia . Així, conservaren i ampliaren la literatura de tradició oral....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • AL SEGLE XVI
  • CAUSAS QUE ORIGINARON LOS VIAJES DURANTE LOS SIGLOS XV Y XVI
  • Els ibers a catalunya
  • Els orígens de Catalunya
  • narrativa segles XVI XV
  • La literatura en els segles XVI XVII i XVIII
  • Els Origens De Catalunya
  • ESPANYA I CATALUNYA EN EL SEGLE XIX

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS