charles dickens

Páginas: 10 (2497 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
PRESENTACIÓ
Hem triat aquesta obra perque el context històric en el que està ambientada, és a dir a finals del s. XVII, ens sembla un etapa capdal que trenca amb la concepció de la societat, de la política i de l’economia que es tenia fins les hores. Esdeveniments importants com la insurreció popular de la Revolució Francesa i la revolució industrial de Gran Bretanya, marcan el desenvolupamentde la història moderna i obren pas a un món cada cop més democràtic i capitalista allunyat d’antigues doctrines com el feudalisme de l’Antic Règim i de les monarquies absolutes.
La història de dos ciudades de Charles Dickens es un reflex de la situació economico-politico-social de França i Gran Bretanaya que foren els païssos que iniciàren el camí a la modernització i a una nova Europa. Elsconflictes entre Estats, les angoixes de la població, les circumstàncies de cada bàndol i el perfeccionament de la tecnólogia, quedan perfectament explicats utilitzant la trama principal com a fil conductor per tal d’ajudar-nos a entendre millor el canvi de l’edad mitjana a l’edad moderna.
















RESUM FIL ARGUMENTAL 

DESCRIPCIÓ DELS ASPECTES HISTÒRICS
En aquestanovel•la històrica escrita per Charles Dickens ( Porstmouth, 7 de gener de 1812 ) es narra la vida i el funcionament de la societat en el s.XVIII, època clarament marcada i influenciada per la Revolució francesa.

Els inicis de la Revolució Francesa així com la seva esplendor són els aspectes històrics sobre els quals gira la trama d’aquesta novel•la, que relata l’ambient d’ una societat marcada pelgran nombre de víctimes, les cruels i sanguinàries execucions i les dures repressions socials que dia a dia van succeint. En l’escenificació narrativa s’entreveu el conflicte social i polític de l’època a França, que va esdevenir un conflicte global, repercutint així a països de l’entorn, entre els quals trobem també Gran Bretanya. La convulsió general que es va patir a causa de la revolució, vaenfrontar a partidaris i detractors del sistema conegut com l’Antic Règim. Aquesta època es va iniciar amb l’auto proclamació del Tercer Estat, un nou estament composat per la població absenta de privilegis jurídics i econòmics i entre la que es trobaven els camperols i la burgesia. Així doncs, l’obra és un clar exemple d’aquesta transformació que culmina amb el cop d’estat de Napoleó Bonaparte.L’obra de Charles Dickens ens ambienta ens varis moments de la Revolució. Al començament del mateix es relata els antecedents i les causes que van portar al conflicte, com ara la rigidesa de la monarquia i, el creixement econòmic d’un nou estament social, com era la burgesia, que degut a la seva consolidació com a força econòmica va començar a guanyar terreny també en l’aspecte polític. Aquestaoposició creixent al sistema establert va generar una disputa que va traspassar diverses fronteres: l’econòmica, la social i la política. Aquest moviment revolucionari es va anar expandint per les ciutats i pobles, fins arribar a la creació de nous ajuntaments que única i exclusivament reconeixien com a autoritat, l’Assemblea Nacional Constituent, formada a partir de l’Assemblea Nacional de 1789 ien la que es van prendre diverses mesures que van canviar profundament el panorama i la situació social i política.

En el transcurs d’aquesta novel•la, es posa en relleu l’organització política canviant a França en general i a París en particular, on es va oscil•lar entre repúbliques, imperis i monarquies constitucionals. El llibre es una clara referència als factors que van influir en lapròpia revolució i remarca aspectes com la llibertat política, la fraternitat i la igualtat i el rebuig a una societat dividida. El conjunt de la població mostrava un ressentiment globalitzat cap als privilegis dels nobles i de l’alt clergat, que mantenien el seu domini sobre la vida pública impedint que la burgesia accedís a aquest privilegis.
Un altre factor que també es relata en la novel•la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charles Dickens
  • Charles Dickens
  • Charles Dickens
  • charles dickens
  • Charles Dickens
  • Charles Dickens
  • Charles Dickens
  • Charles Dickens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS