Charles Lyell Biografia

Páginas: 3 (531 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
 BIOGRAFIA CHARLES LYELL

Charles Lyell va néixer el 1797 a Kinnordy, Escòcia. Pertanyia a una família rural però va viure sempre a Londres i els seus voltants. Va estudiar a dret a Oxford i vaexercir d’advocat durant un temps, però la seva gran passió sempre va esser la geologia. Va començar a mostrar més interès durant la seva etapa universitària gràcies a les conferències de Buckland. Perproblemes de vista va abandonar l’advocacia i a partir del 1827 es va dedicar plenament en les seves investigacions i activitats científiques. Tres anys més tard va exercir de professor i seguidamentva començar a publicar les seves teories, amb un total de dotze.
L’obra de Lyell està molt relacionada amb els seus viatges durant els quals va observar i investigar la terra, d’aquí va treure granpart de les seves teories. Els seus viatges a Estats Units li van servir per divulgar la seva obra i fer-se conèixer. Es va convertir així en un científic reconegut arreu del món i amb famainternacional.
El seu primer viatge a Europa va ser al maig del 1828 juntament amb el seu amic Roderic Murchinson. Van anar al centre de França per realitzar la observació d’uns volcans. Aquesta expedició varesultar molt més llarga i fructífera del que els dos amics i científics pensaven. Aquí va quedar encara més convençut de la importància de l’ús de fòssils per la datació i és probable que Lyellcomencés a relacionar 
el vulcanisme i els trastorns tectònics a partir d'aquesta observació. Si els espectaculars 
plegaments i aixecaments dels estrats podien explicar-se simplement per l'acció llargament continuada dels terratrèmols corrents, no hi hauria raó per defensar l’existència de convulsions a la terra de tant en tant. A partir d’aquí podria eliminar-se un punt clau de la teoriacatastrofista.
Va viatjar a Nàpols on va escalar el Vesuvi i va trobar espècies existents de mol·luscs mediterranis. Va deduir que si a la illa de Ischia hi havia aquells mol·luscs significava que l’illa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charles lyell
  • Charles Lyell
  • Charles Lyell
  • biografia de charles darwin
  • Biografía Charles Darwin
  • Biografia De Charles Baudelaire
  • Biografía de ray charles
  • Biografía: charles bell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS