Circuit Sèrie

Páginas: 7 (1528 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Circuit sèrie

Desenvolupament teòric

Llei d’ Ohm

La llei d’Ohm diu que es pot establir una rel.lació entre el voltatge, la resistència i el corrent en un circuit elèctric. Aquesta rel.lació es representa mitjançant l’equació: I = V/R I és l’intensitat del corrent (càrrega elèctrica que circul.la per un material en un segon I = Q (càrrega) / temps)que circul.la en un corrrent elèctric ies mesura en Ampers (A) V és el valor de la tensió (el treball necessari per a decplaçar una unitat de càrrega entre dos punts d’un camp elèctric V = E (camp elèctric) / distància) i es mesura en Volts (V) R és el valor de la resistència elèctrica ( dificultat o oposició d’una material per a que la corrent passi a través d’ell R = ρ (resistivitat material) x ι (longitudel conductor en metres) / s(secció en mm2) i es mesura en Ohms (Ω) • Coneixent la tensió que circul.la i el valor de la resistència podrem determinar quin és el valor de la intensitat del corrent d’un circuit elèctric.

Exemple: En un circuit elèctric tenim una tensió de 250 volts i una resistència de 150 ohms, quin valor tindrà la intensitat? V= 250 V R= 150 Ω I= ? • En el mateix cas si coneixem la intensitat i el valorde la resistència podrem determinar quin és el valor de la tensió qua hi circula. I=V/R= 250/150= 1.66̂ A

Exemple: En un circuit elèctric tenim una intensitat de 1.66̂ Ampers i una resistència de 150 Ohms, quin valor tindrà la tensió?

V= ? R= 150 Ω I= 1.66̂ A • Per tant, si coneixem la tensió i la intensitat que circul.len per aquest circuit podrem determinar quin és el valor de laresistència. V= IxR= 1.66̂ x 150= 250 V

Exemple: En un circuit elèctric tenim una intensitat de 1.66̂ A i una tensió de 250 volts, quin valor tindrà la resistència? V= 250 V R= ? I= 1.66̂ A R= V/I= 250/ 1.66̂= 150 Ω

Hem pogut comprovar que hi ha una rel.lació entre el voltatge, la resistència i el corrent en un circuit elèctric mitjançant l’equació de la llei d’ Ohm amb les diferents formes:

I=V/RV= IxR

R= V/I

També podem afirmar que la rel.lació entre la intensitat del corrent i el voltatge en un circuit elèctric és directament proporcional, és a dir: • Si augmenta la tensió (V), augmenta la intensitat (I) i a l’inversa

V= 350 V R= 150 Ω I= ? A V= 450 V R= 150 Ω I= ? A I=V/R= 450/150= 3 A I=V/R= 350/150= 2.33̂ A



Si disminueix la intensitat (I), disminueix la tensió(V) i a l’inversa

V= ? R= 150 Ω I= 1 A V= IxR= 1 x 150= 150 V

V= ? R= 150 Ω I= 0.5 A V= IxR= 0.5 x 150= 75 V

I la rel.lació entre la intensitat del corrent és inversament proporcional a la resistència: • Si augmenta la resistència (R), disminueix la intensitat (I)

V= 350 V R= 250 Ω I= ? A I= V/R = 350/250= 1.44̂ A



Si disminueix la resistència (R), augmenta la intensitat (I)V= 350 V R= 50 Ω I= ? I= V/R = 350/50= 7 A

Lleis de Kirchhoff

Primera llei de Kirchhoff La suma del valor de les corrents entrants a un nus és igual a la suma de les corrents que en surten. Un nus és tot punt en un circuit elèctric on s’uneixen dos o més conductors.

Segona llei de Kirchhoff La suma de les tensions a una malla sempre seran iguals a la suma de les caigudes de tensió sobreles resistències. Això és:

O el que és el mateix:

Una malla és tot circuit tancat que pot ser recorregut sense passar dues vegades per un mateix element al tornar al punt de partida.

Assosiació de resistències en sèrie
Quan tenim dues o més resistències associades en sèrie, o sigui, unides la sortida de la primera amb l’entrada de la segona i així succesivament, la resistència total seràla suma de totes elles. Tal i com diu la segona llei de Kirchhoff:

Apliquem la llei d’Ohm, substituïnt cada tensió: I x Rt = ( I x R1 ) + ( I x R2 ) + ( I x R3 ) Simplificant I, que ho multiplica tot, dona com a resultat:

R = R1 + R2 + R3

Circuit Un circuit és una connexió entre dos o més elements elèctrics que units adequadament permeten el pas d’electrons. Està format bàsicament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Circuito en serie
  • Circuitos En Serie
  • Circuito en serie
  • Circuito en serie
  • Circuito En Serie
  • circuito en serie
  • circuito en serie
  • Circuito en serie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS