CMC

Páginas: 6 (1375 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2015
CMC


1. DIFERENCIA ENTRE UNA PANDÈMIA I UNA EPIDÈMIA:

Una epidèmia és un brot de malaltia infecciosa que es propaga ràpidament, afectant a una gran propoció de persones en una mateixa regió geogràfica durant un temps limitat.

Una pandèmia és una epidèmia que afecta al mateix temps molts països del món.

2. AGENTS INFECCIOSOS:

Avui la majoria de microorganismes són innocus per als altreséssers vius.

Solament alguns produeixen malalties infeccioses, els denomitats microorganismes patògens.

Els agents infecciosos són paràsists que envaeixen el cos d'un ésser viu, denominat hoste, i es reprodueixien al seu interior o damunt seu, causant danys en el seu teixit.

Aquests danys són els responsables dels símptomes de la malaltia.

Els agents infecciosos poden ser:

- Virus: Necessitenintroduir-se en les cèl.lules per a poder reproduir-se. Són els agents infecciosos de menys grandària i més dificils d'eliminar si no es destrueixen les cèl.lules que habita. (ébola, dengue, sida, etc.)

- Bacteris: organismes unicel.lulars procariòtics, que poden reproduir-se sense envair altres cèl.lules. (tuberculosi, còlera, legionel.losi, etc.)

- Protozous i fongs: són unicel.lulars eucariòtics,i els fongs poden ser unicel.lulars o pluricel.lulars. Se'ls engloba en el terme paràsits. (malària, peu d'atleta, etc.)

3. DE QUÈ DEPÈN LA SALUT?

A) Estil de vida individual
B) Ambientals
C) Genètica

4. MALALTIES CARDIOVASCULARS:

Les malalties cardiovasculars constitueixen la primera causa de defunció al món, especialment en els països desenvolupats.

5. QUÈ ÉS UN INFART?

El cor humà és elmúscul més fort del cos. Amb cada batec, envia sang carregada d'oxigen i nutrients a tot l'organisme.

El múscul del cor, anomenat miocardi, obté oxigen i nutrients a través de la sang que li arriba de les artèries coronàries.

Quan es produeix un infart, el flux de la sang que circula per algun vas del cos es bloqueja. La sang deixa d'arribar a una zona del múscul cardíac i cessa l'aportaciód'oxigen i nutrients. El resultat és la mort del teixit muscular i danys permanents al cor.

Si el bloqueig és només parcial, i redueix el flux de la sang a una zona del cor, es produeix un dolor al pit molt fort, denominat angina.

6. SÍMPTOMES D'UN INFART:

Comencen generalment com un dolor o malestar al centre del pit, que dura uns quants minuts o tendeix a repetirse. El dolor pot irradiar cap alsbraços, el muscle esquerre, els colzes, la mandíbula o l'esquena. A més, hi pot haver: dificultat per respirar, nàusees o vòmits, marejos, suor freda i pal.lidesa.

La supervivència depèn molt del temps que passa el malalt fins ser atès per un especialista.

7. PER QUÈ ES PRODUEIX?

Es deuen a l'obstrucció d'una de les ramificacions de l'artèria coronària. La causa més freqüent de l'obstrucció ésel dipòsit de lípids (greixos i colesterol) en la paret interna de les artèries.

Com a conseqüència d'aquestes plaques de greix, el diàmetre de l'artèria es fa menor i la seva paret, rugosa i rígida. En passar la sang per la zona rugosa es poden formar coàguls que taponen els vasos.

La formació de coàguls pot afectar també les artèries d'altres òrgans vitals.

7. FACTORS DE RISC:

És totacircumstància o situació que augmenta la probabilitat que ocorri un esdeviment.

Els factors de risc es presenten associats d'alguna manera a la malaltia, o a l'esdeveniment que s'estudia. No són necessàries les causes, solament ocorre que estan associats a l'esdeveniment.

8. FACTORS DE RISC DE LES MCV:

L'epidemiologia és la branca de la medicina que estudia la distribució i les causes de lesmalalties, i és la base de la medicina preventiva. Aquesta part de la medicina inclou totes les mesures destinades a evitar l'aparició de la malaltia, a parar el seu procés i a evitar-ne les possibles complicacions.

Els principals factors de risc de les MCV són:

- La tensió alta: La tensió es una mesura que depèn de l'elasticitat de la paret de les artèries. Pot ser màxima o mínima. Quan els valors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CMC
  • CMC
  • cmc
  • cmc
  • CMC
  • cmc
  • CMC
  • Cmc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS