Cmon

Páginas: 5 (1125 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
ADDICCIÓ A INTERNET

Els diferents tipus d'addictes a la tecnologia informàtica tenen diferents raons per als seus hàbits. L'ús compulsiu dels llocs de xateig o la contínua revisió dels nostres emails, pot suplir algun problema de solitud, mentre que l'estar moltes hores (més de les aconsellades) navegant per la xarxa, pot denotar algun problema de relacions socials. Tot això es complica pelfet que l'ordinador i Internet són eines molt útils i fa que hi hagi molts motius legítims per estar tantes hores usant-ho. Fins i tot si algú usa extensivament un ordinador per motius de pur entreteniment, no significa necessàriament que sigui una addicció real.

LES ADDICCIONS PSICOLÒGIQUES

Segons alguns científics, qualsevol comportament que compleixi aquests sis criteris serà definit com aaddicció:

Sortida de l'addicció: Es refereix a quan una activitat particular es converteix en la més important en la vida de l'individu i domina els seus pensaments, sentiments i conducta.

Modificació de l'humor: Experiències subjectives que la gent experimenta com a conseqüència d'implicar-se en l'activitat.

Tolerància: Procés pel qual es requereix incrementar la quantitat d'unaactivitat particular per aconseguir els efectes anteriors.

Síndrome d'abstinència: Estats emocionals desagradables i/o efectes físics que efecten quan una activitat particular és interrompuda o sobtadament reduïda.

Conflicte: Es refereix als conflictes que es desenvolupen entre l'addicte i aquells que li envolten (conflicte interpersonal), conflictes amb altres activitats (treball, vida social,interessos, aficions), o dins dels propis individus ( conflicte intrapsíquic) que estan involucrats amb l'activitat particular.

Recaiguda: És la tendència a tornar a l'activitat que genera addicció restaurant-los després de molts anys d'abstinència o control.

L'ADDICCIÓ A INTERNET

Criteris diagnòstics :
L'ús d'Internet comporta una deterioració o malestar clínicament significatiu, expressatpels ítems següents en algun moment d'un període continuat de 12 mesos:
1) Tolerància definida per:
- Una necessitat d'incrementar notablement la quantitat de temps en Internet per aconseguir satisfacció.
- Notable disminució dels efectes amb l'ús continuat de la mateixa quantitat de temps en Internet.

2) Abstinència definida per:
- La característica síndrome d'abstinència:
- Agitació del'ansietat
- Pensaments obsessius sobre el que estarà succeint en Internet
- Fantasies o somnis a prop d'Internet
- Moviments de tecleig voluntaris o involuntaris
- Els símptomes causen malestar o deterioració a l'àrees social, laboral o una altra àrea important de funcionament.

3) S'accedeix a Internet amb més freqüència o per períodes més llargs del que inicialment es pretenia.

4)Desig persistent o esforços infructuosos de controlar o interrompre l'ús d'Internet.

5) S'empra molt temps en activitats relacionades a l'ús d'Internet (P. ex., comprant llibres sobre Internet, provant nous navegadors, indagant proveïdors d'Internet, organitzant fitxer o descarregant materials).

6) Activitats socials, ocupacionals o recreatives es deixen o redueixen a causa de l'úsd'Internet.

7) Internet es continua utilitzant a pesar de saber que es té un persistent o recurrent problema físic, social, ocupacional o psicològic que sembla ser causatper l'ús d'Internet (privació de somni, dificultats maritals, arribar tard a les cites als matins, aïllament dels deures professionals, o sentiments d'aislació de persones significatives).

Mecanismes explicatius:
Segons Young(1997) els reforços i mecanismes psicològics que porten a la formació de l'hàbit són:

Aplicacions addictives: Es troba que les aplicacions que més poder addictiu tenen són les que permeten a l'usuari interaccionar amb uns altres, com els xats. Pel que sembla, si hi ha alguna cosa que diferencia als usuaris depenents dels quals no ho són és el tipus d'aplicacions que utilitzen. Els usuaris no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Si y no a la cmonida Chatarra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS