Colegio

Páginas: 3 (722 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2012
PERÍODE D’ADAPTACIÓ AL CENTRE
El període d’adaptació és el temps que el xiquet/a necessita per a adaptar-se a un nou lloc, un nou entorn, altres xiquets i xiquetes i altres adults. Aquest període ésvariable en cada xiquet/a, pot durar hores, dies o setmanes.
La incorporació dels xiquets i xiquetes al centre educatiu enriqueix el món social del xiquet/a i li ofereix l’oportunitat de rebre unaassistència educativa més planificada i complementaria a la rebuda en la família.
La transició d’adaptació a esta nova situació pot plantejar problemes i dificultats, sobretot a la presa deconsciència per part del xiquet/a de la separació de la figura d’inclinació (pare, mare, familiar,...).
Degut a açò, poden aparèixer conflictes i conductes del següent tipus (no necessàriament han d’aparèixer):* Conductes que manifesten un lluita activa per intentar recuperar les figures d’inclinació: plors forts, intents de fugida, ansietat davant sorolls, aferrament a objectes portats de casa...).* Conductes regressives (descontrol d’esfínters, succió del dit polze...).
* Trastorns de l’alimentació i del somni.
* Conductes de rebuig davant intents d’ajuda o acostament de la mestra.Aquest tipus de manifestacions poden aparèixer immediatament, amb cert temps de retràs o no aparèixer. Tampoc tenen perquè aparèixer totes, ni en el mateix grau, ja que intervenen moltes variables:* L’edat.
* Tipus de relació amb les figures d’inclinació, per exemple fills de mares que treballen fora de casa s’adapten millor a separacions breus.
* Familiaritat del lloc.
*Coneixement previ de les persones que van a cuidar-lo.
* Presencia d’altres germans.

Per tots aquests motius, en la incorporació dels xiquets i xiquetes a l’escola deu cuidar-se especialment elperíode d’adaptació, recolzant i vigilant les interaccions d’uns xiquets amb altres i planificant de forma molt flexible experiències que afavoreixen el desenvolupament físic-motor, lingüístic i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colegio
  • colegio
  • colegio
  • colegio
  • colegio
  • Colegio
  • Colegio
  • Colegio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS