comentario ramon llull

Páginas: 3 (714 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014
Comentari de text:
1.Del començament de cavalleria
Ramon Llull va redactar el seu Llibre de l’orde de cavalleria, petit tractat sobre els valor morals i religiosos vinculats al exercici d’armes,entre els anys 1274 i 1276 amb la influència d’un temps i d’una mentalitat fortament marcats pel context sociocultural medieval. La situació geogràfica i política del segle XIII, especialment tot allòrelacionat amb la cavalleria, i dels tractats de cavalleria produïts o coneguts a la Corona d’Aragó de l’època. Llull va visqué en una situació geopolítica amb la conquesta de les Balears i Valenciaals sarraïns, la forta presència jueva en territori cristià i la convivència de totes tres religions I per entendre el Llibre de l’orde de cavalleria en tot aquest context, igualment, cal entendrel’evolució de l’estament cavalleresc fins al segle XIII.
Amb aquesta obra Llull fa un breu tractat doctrinal destinat als membres de l’estament cavalleresc on oferia uns models de comportament i unainstrucció moral alhora que volia encaminar els versos d’objectiu cristià. Destaca l’oposició entre els vicis i les virtuts, habitual en els textos lul·lians destinats als laics. També Llull voliaretornar les virtuts de caritat, justícia, lleialtat i veritat al lloc predominant que socialment els corresponia.
L’obra esta presidida per un pròleg narratiu, on a continuació es divideix en setcapítols: l’origen i noblesa de la cavalleria; la descripció de l’ofici de cavaller; l’examen de l’aspirant a cavaller; el cerimonial de l’adobament; el simbolisme de les armes ofensives i defensives; elscostums propis del cavaller i l’honor que es deu al cavaller. Aquest en concret és un paràgraf del primer capítol, numerat des de l’u començant amb la frase Defallí caritat, lleialtat, justícia e veritaten lo i acaba en el vint amb la frase hòmens. E per açò aquell home ha nom cavaller contant de cinc en cinc cada estrofa. En aquest fragment s’exposen els orígens místics de la cavalleria, segons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS