Comentario

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 4 de julio de 2014
COEMENTARI DE TEXT: PÀG. 31

Aquest text és una font primària, ja que és contemporània als fets, de tipus econòmic. L’autor del text és F. Fournet, un industrial francès; va ser escrit l’any 1860a França. El text està destinat al públic.
El tema d’aquest text és la defensa del proteccionisme.
L’idea principal és que el proletariat francès estan en contra del lliure canvi, ja que no volienque altres productes (similars als seus) fabricats per altres països cobriren les seues necessitats. Al text sols hi ha una idea secundària, la qual ens diu que el lliure canvi sols beneficia a lesdues determinades nacions següents: al país més ric (en aquest cas Anglaterra) i als països més pobres.
A l’apartat de comentari, hem d’explicar el següent: El liberalisme econòmic; capital, treball imercat; i, el proteccionisme i el lliure canvi.
En el segle XVIII, gràcies a un conjunt de pensadors britànics que formaven part de l’escola clàssica, van sorgir els principis econòmics delliberalisme. Adam Smith defensava la supremacia de l’individu i estava en contra dels estaments o grups organitzats, i deia que el desenrotllament de l’economia era el propi interès. Hi existeix una màinvisible al mercat que ajusta l’oferta i la demanda en què aconsegueix un resultat òptim tant social com econòmicament. Thomas Robert Malthus va assenyalar que el creixement de la població desequilibrariaels recursos disponibles, cosa que faria empitjorar el nivell de vida de la majoria de les persones.
En el capitalisme, els instruments de producció són propietat privada. La propietat privada escentra en els capitalistes o en la burgesia, mentre que el proletariat no té propietat per al treball. Els treballadors busquen treball i els empresaris ofereixen treball, aquests li pagues als seustreballadors en funció de l’oferta i la demanda. Existien crisis econòmiques, ja que els productes no es venien i per això els preus i els beneficis havien de baixar, moltes empreses per aquestes causes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS