Concepció Sobre Els Mco

Páginas: 3 (564 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2012
El “Quart poder” dins el marc democràtic que havia de ser la veu dels sense-veu, i convertir-se en el recurs per a denunciar els abusos i deficiències que els poders judicial, legislatiu i executiupoguessin cometre, s’ha convertit en un òrgan perllongat d’institucions i organitzacions ple d’interessos ocults. Es perd doncs, l’ètica, la veritat i el respecte per una deontologia que permeti alsperiodistes actuar en funció de la seva consciencia professional i no en funció dels interessos d’empreses i/o grups influents. Així com al 1970 a través d’una investigació empírica es va demostrar queels MCO no fan canviar la manera de pensar de la societat però sí tenen efectes sobre el coneixement, en la societat de la informació en la qual vivim és una qüestió de gran importància vetllar per aque aquest coneixement sigui una informació contrastada, verificada i sobretot de qualitat.
Després de la caiguda del mur de Berlín al 1989, la realitat social canvia i això condiciona i plantejanoves exigències de la societat pel que fa a la informació. Avui en dia, al 2012, ens trobem en un moment similar: el desenvolupament econòmic, tot i veure’ns immersos en un crisi econòmica mundial, i eldesenvolupament tecnològic han donat lloc a instruments com ara les xarxes socials que han canviat la realitat social des d’una perspectiva democràtica. Ara els ciutadans volen participar activamenti denunciar si cal, totes les injustícies que troben al seu camí. És el cas del moviment 15M, OccupyWallStreet o les revoltes de la primavera Àrab que van sorgir de les concentracions que els jovesconvocaven a traves de les xarxes socials com ara Facebook i Twitter.
La nova realitat social en la societat de la informació presenta a una societat que és més crítica que mai no només amb elssistema polític, sinó amb els mitjans que havien de ser els que penessin la temperatura de l’opinió pública. Aleshores és quan no només el poder polític ha de tornar a definir les seves bases (com quan el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepció Nietzschana Sobre El Llenguatge
  • CONCEPCI N SOBRE EDUCACI N
  • Geologia: dades sobre els terratremols
  • Qüestionari Sobre Els Elements De La Cultura De L'Educació (Sceq)
  • Qu Opinen Els Consumidors Sobre La Marca Hacendado
  • Adormit Sobre Els Miralls
  • Adormit sobre els miralls
  • Informació Sobre Els Trobadors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS