Conflicto De Corea

Páginas: 9 (2194 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
QUAN I ON SUCCEEIX LA GUERRA DE COREA

http://www.aularagon.org/files/espa/atlas/3ASIA.HTM

La guerra de Corea va ser considerada una guerra curta. El conflicte durà 3 anys, des de 1950 fins a 1953. La guerra començà al 1950, concretament el dia 25 de juny quan les tropes de Corea del Nord van envair Corea del Sud. Es considera finalitzada el mes de març de 1953 amb la mort de Stalin.
Laguerra es va desenvolupar a la península de Corea, situada a l’extrem oriental d’Àsia i dividida en Corea del Sud i Corea del Nord, els dos grans escenaris de la guerra. Corea del Sud és un estat de l’Àsia que ocupa la regió meridional de la península de Corea. Al nord limita amb l’enemic, Corea del Nord, a l’oest creuant el Mar Groc, es troba la República Popular de la Xina i a l’est, creuantl’estret de Corea, es troba Japó. Per altra banda, Corea del Nord, estat de l’Àsia Oriental, ocupa la meitat septentrional de la península. Al nord limita amb la Xina, excepte una petita part del territori nord-est que limita amb Rússia. Tant a l’est com a l’oest es troba banyada per dos mars, el Mar de Japó i el Mar Groc, respectivament. I l’enemic, Corea del Sud, es situa a la frontera meridional.
Eldesenvolupament de la guerra succeeix concretament a Seül, capital i ciutat més gran de Corea del Sud i a la ciutat de Piongyang, capital de Corea del Nord. La guerra també es va localitzar en el Perímetre de Pusan, que fou l’àrea que va presidir la major penetració de tropes nord-coreanes al sud de Corea, i al Paral.lel 38º. En el cas de la guerra de Corea, és de gran importància la líniaparal.lela ubicada en els 38º al nord del pla equatorial de la terra, ja que esdevingué la frontera entre les dues Corees.

EL PER QUÈ DE LA GUERRA DE COREA I LES RAONS D’AQUEST CONFLICTE

http://blogdelaclasedehistoria.blogspot.com

Durant la Segona Guerra Mundial, Corea va ser ocupada pels japonesos, però aquests al finalitzar la guerra passaren a formar part del bàndol dels perdedors. D’aquestamanera, Corea va quedar en mans dels guanyadors de la Segona Guerra Mundial, els Estats Units i Rússia. Els EE.UU es va quedar la part del sud i els soviètics es quedaren el nord, implantant un règim comunista i prenent com a referència per a duu a terme la divisió d’aquests territoris el Paral.lel 38. Per tant, Corea, antiga colònia japonesa independitzada al 1948, va ser dividida en una zonacomunista d’influència soviètica, al nord, i una altra al sud influenciada políticament pels nord-americans. En aquesta divisió no varen haver plans anteriors, no va ser una petició per part de Washington o Moscou, la consolidació d’aquestes dues regions es varen produir quan dos líders coreans van refermar la seva posició política, degut a la decisió presa per la ONU, de formar un governprovisional, després de celebrar unes eleccions en la zona del sud. Al 1948 es varen celebrar les eleccions, guanyant el dretà Syngman Rhee. D’altra banda al nord, els soviètics crearen la República Democràtica Popular, sota la presidència de Kim Il Sung. Aquests fets són un exemple clar de la política de partició nascuda de les ocupacions militars de la Segona Guerra Mundial i dels fets que varen succeirdurant la Guerra Freda.
La principal raó d’aquest conflicte bèl.lic és l’enfrontament clar entre els diferents règims coreans, els comunistes del nord i els anticomunistes del sud. Comencen amb l’invasió de les tropes de Corea del Nord a Corea del Sud, al juny de 1950. Aquest conflicte entre els dos estats, va ser escenari de múltiples intervencions. La intervenció de la URSS i la ONU, que varendecidir donar suport a la República de Corea del Sud amb una intervenció armada, essent aquesta la primera gran intervenció militar de les Nacions Unides durant els anys 1950 i 1953. I també la intervenció dels EE.UU, que pretenien defensar el Japó i demostrar que el fet de 1949 a la Xina, on les tropes comunistes s’alçaren amb la victòria contra l’exèrcit nacionalista del Guomindang, no es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflicto de Corea
  • CONFLICTO ENTRE COREA DEL SUR Y COREA DEL NORTE
  • CONFLICTO ENTRE COREA DEL NORTE Y COREA DEL SUR
  • Conflicto Corea Del Norte Y Del Sur
  • Conflicto usa corea
  • conflicto entre EUA y Corea del Norte
  • Conflicto Corea Del Norte
  • conflicto corea y la primavera arabe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS