Cotxe elèctric Renault Zoe

Páginas: 11 (2688 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
Introducció



Que és un cotxe elèctric? La definició bàsica dels cotxes elèctrics és que són uns vehicles impulsats per un motor elèctric.

Tots els cotxes elèctrics utilitzen bateries carregades per una font externa, fet que ocasiona problemes d'autonomia de funcionament.

Per exemple, per agaudir de la mobilitat elèctrica necessitarem utilitzar diferents serveis, i per això caldrà desenvolupar estacions de recàrrega públiques, programar sistemes de geolocalització dels punts de recarrega disponibles, o la preparació dels tallers per al manteniment dels cotxes elèctrics.

Si la xarxa elèctrica és bàsica per al desenvolupament del cotxe elèctric i existeix la possibilitat derecarregar un cotxe al domicili particular, caldria conèixer quin serà el mecanisme de pagament o de facturació d’aquest servei.

Avui en dia ja podem escoltar notícies i llegir novetats sobre els cotxes elèctrics que és posaran en el mercat en els pròxims anys i les noves millores que veurem que a causa de la joventut de aquest mercat fa que surtin noves característiques cada dos per tres.

Jas’estan comercialitzant diferents models de vehicles elèctrics purs i d’altres d’híbrids endollables i fabricats per importants marques que ja comencen a competir per a aquest mercat.
És un bon moment per començar a buscar informació i viure aquesta etapa de transició amb un bon coneixement de la mobilitat elèctrica i el que hi ha al darrera.
Per aquest motiu, seguirem parlant de cotxes i vehicleselèctrics, per tal de poder valorar aquest canvi de tecnologia i els passos que es van seguint per aconseguir la seva implantació.
















1. CARACTERISTIQUES DEL PRODUCTE

El Renault Zoe té un disseny molt futurista, que ens mostra clarament que estem davant d'un cotxe de nova generació com és l'elèctric.
Zoe es un cotxe polivalent similar a un Clio però amb dissenytotalment propi i que només estarà a la venda amb motor elèctric.
Les seves dimensions són 4,08 metres de longitud, 1,73 metres d'amplada, 1,56 metres d'alçada i té capacitat per a 5 passatgers.
Renault Zoe Té una velocitat màxima limitada de 135Km/h.

Dels seus atributs, cal destacar:
- El motor elèctric del Renault ZOE va col·locat en posició davantera, té 65KW de potència(88CV) i 220Nm deparell, això li permet aconseguir una acceleració de 0 a 100 km/h en 12,5s. Les bateries de ions de liti van col·locades sota el pis de l'habitatge, té una capacitat de 22 kWh amb una autonomia mitjana de 210 Km, aquesta autonomia no obstant es veu afectada pel tipus de conducció, velocitat i ús de la calefacció o de l'aire condicionat.

- Per fer ús del cotxe s'utilitza el carregador Camaleó,compatible amb qualsevol nivell de potència de recàrrega fins als 43 kW. Al nivell de potència intermedi de 22 kW es recarreguen les bateries del ZOE en solament una hora. Aquest nivell de potència és el recomanat per Renault per allargar la vida útil de les bateries.

Analitzant la competència, podem comparar el nostre Renault Zoe amb cuatre dels vehicles que també estan sobrepassant els mercats,com són el Nissan Leaf, Toyota Prius, Peugeot iOn i Citroën Zero.

Renault ZOE juga amb avantatge a nivell tècnic, ja que és un cotxe que quan arribi al mercat ho farà amb gairebé dos anys de retard respecte aquest quatre models esmentats que ja ho van fer en el 2010 i les característiques i preu seran més atractives. Nissan Leaf i Toyota Prius tenen un punt en contra respecte Renault ZOE i esque són una adaptació i no un model creat específicament per portar un sistema elèctric.

Aquests tres models podem dir que estan en un segment mig familiar amb 4 portes oferint unes característiques més o menys aproximades per el seu posicionament en el mercat. El tipus de posicionament seria el de característiques de producte i l´us o les seves ocasions d´ús, diguem que són dos vessants que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cotxe elèctric
  • cotxe electric
  • Cotxes
  • COTXE
  • Renault
  • zoee
  • ZOE
  • Renault

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS