Couperin A L'Hivern

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2013
Aquesta composició poètica està formada per tres estrofes de quatre versos cada estrofa, es a dir, un quartet. El recompte sil•làbic no és perfecte però en canvi la musicalitat si queho és. Els versos són d’art major menys el segon de cada vers de cada estrofa (12 6 12 9, 14 6 13 9, 12 6 13 9). Pel que fa la rima és consonant i perfecte encadenada, a tall d’exemple:AbAB, CdCD, EfEF. La rima masculina i femenina és alternada.
El tema que tracta aquest poema són la natura i la música dos aspectes molt importants pel poeta Màrius Torres.
Aquestapoesia consta de tres parts, la primera fa una descripció de l’entorn, el poema s’inicia amb una comparació i ens diu que l’estació de l’any la qual parla el poema és l’hivern «Com un celblanc, damunt els arbres adormits» (v.1 i 2) aquí també utilitza una personificació ja que els arbres no dormen, seguidament el poeta introdueix la música mitjançant una metonímia «unamica de fred a les puntes dels dits. Ens fan veure les tecles més blanques» (v.3 i 4).
La segona part podem suposar que parla del compositor francès Couperin. Al principi del cinquè versutilitza una sinestèsia «la febre pàl•lida» al vers 7 i 8 hi ha dues figures retòriques una personificació « la música comença i et salta, entre les mans»(v.7) aquesta petita citatextual significaria que el nen comença a tocar, i la segona figura retòrica seria la personificació del nen o de Couperin « un ocell que palpita i que juga»(v. 8)
Finalment la tercera parts’inicia amb una exclamació retòrica i una personificació cap a Couperin «Màgic ocell!»(v.9) seguidament una personificació a l’hivern, representa que quan el nen toca fa que el fredhivern marxi i comenci la primavera «L’hivern vençut pel seu encís, fa tres passes enrera. Quan mor, amb silenci jo torno, més feliç, de més lluny que d’una primavera.»(v. 9,10,11 i 12).
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • François Couperin
  • Ressenya de "L'hivern del món"
  • Franc ois Couperin
  • llibre de l'hivern

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS