Crimea

Páginas: 6 (1358 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2014
CRÍTICA SOBRE
LA SITUACIÓ
DE LA PENÍNSULA
DE CRIMEA


ÍNDEX
1. Introducció………………………………………………………………………………………….……………3
2. Conflicte……………………………………………………………………………………………………………4
3. Referèndum i el paper de EUA i la UE……………………………………………………………….5
4. Conclusions...........................................................................................................6
5. Bibliografia...........................................................................................................6














CRITICA SOBRE LA SITUACIÓ QUE ESTA VIVINT LA PENÍNSULA DE CRIMEA
1. INTRODUCCIÓ
La península de Crimea pertany a Ucraïna. Aquest país havia format part de la Unió Soviètica, però sempre hi havia un sentiment nacionalista ucraïnès. Rússia no es volia despendre de unterritori tan ben situat geogràficament, ja que Ucraïna i, concretament, la península de Crimea era la porta d’entrada i de sortida al Mar Negre.
A Sebastopol, la ciutat més important de l’esmentada península, és on Rússia encara hi manté una base militar molt important des del punt de vista estratègic. Tot i que va esdevenir Ucraïna un país independent a partir de l’any 1991, Rússia ha pogutmantenir, gràcies a la base militar, el control geopolític de la zona.
Rússia no esta disposada a renunciar un país que fins ara havia sigut aliat, i molt menys, vol veure amenaçat el seu poder a la zona oriental i la seva base naval de Sebastopol, ja que li dona la possibilitat de controlar el Mar Negre i per això han desplegat l’exercit per Crimea i ara convocaran un referèndum a la península perquèla població decideixi si vol formar part de Rússia.
El fet de que a la península de Crimea sigui una de les regions d’Ucraïna on hi ha més percentatge de població d’origen rus, fa que hi hagi molta afinitat a les decisions estratègiques provinents de Rússia, i un sentiment de gran admiració cap el seu president Vladimir Putin.
L’interès econòmic tampoc esta exempt en aquest conflicte, ja queper Ucraïna passen els gasoductes que van cap a Europa, una autentica mina d’or, i que Rússia amenaça en tancar l’aixeta de gas en cas de pèrdua del control, ja que aquests gas s’extreu de Rússia.




2. CONFLICTE
Tot això provoca un xoc cultural i sentimental entre el sector prorús, de parla russa, i el sector de la població d’origen i parla ucraïnesa (molt nacionalista) que tem tornar a serabsorbida com en temps de l’antiga Unió Soviètica, precedent històric de l’actual Rússia.
Actualment hi han revoltes a la península que amb el pas dels dies fan augmentar les tensions entre ambdós bàndols pel desconcert que hi ha. Els nacionalistes ucraïnesos van aconseguir fer fora el president electe, Víktor Yanukóvich, per considerar-lo excessivament pro-rus i molt contrari a una desitjadaaproximació a la Unió Europea.
Els russos han desplegat el seu exercit pels carrers de Crimea i ja ha rebut l’avís del G7 format per Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i Regne Unit, ja fa amenaces de represàlia contra Rússia, on reclamen que retirin les tropes de Ucraïna, que permeti l’entrada d’observadors internacionals a Crimea i que negociï amb el nou govern de Kiev.
SergueiAksiónov, exmilitar i exempresari, s’ha convertit de facto, segons les autoritats de Kiev, en primer ministre de Crimea. Un quasi desconegut fins aleshores i que penja fama de corrupte i que l’han relacionat amb grups mafiosos locals. Aquest personatge va arribar a la política l’any 2008 i figurava entre els dirigent del partit Unitat Russa, un dels diferents partits petits que defensaven elsinteressos de la comunitat russofona a la península. En les eleccions del 2010 va aconseguir ser anomenat diputat en el parlament de Crimea.
A tot això cal sumar-li els reforços cosacs, membres eslaus vinguts de Rússia que agafen posicions a Crimea i exerceixen missions de control i vigilància i que actuen com a forces de control del territori. Podríem dir que exerceixen les funcions d’un policia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crimea
  • crimea
  • conflicto de Crimea
  • conflicto en Crimea
  • Guerra de crimea
  • Guerra de crimea
  • La Guerra De Crimea
  • adhesión de crimea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS