Cronica

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
MARCO POLO
Marco Polo (venecia-15/9/1254 - 9/1/1324 va ser un explorador i mercader,va ser el mercader més famós dels viatgers de la ruta de seda.

.
Niccolò, el parede Marco Polo i el seu oncle Matteo ja havien realitzat viatges a Asia abans que Marco anase amb ells.En 1269, després de molts anys de voltà pel món, Niccolò va tornar a Venècia i allà va conèixer elseu fill Marco per primera vegada, quan ja tenia 15 anys d'edat. Cap a finals del 1271, els Polo van rebre valuosos regals per part del nou papa, Greogi X, amb l'encàrrec de portar-los al Gran khan dela Xina, khublai khan, net de Gengis khan .Així, quan Marco Polo tenia 17 anys, va eixir de Venècia amb el seu pare i el seu oncle cap a l'orient. Van travessar Arménia, Persia i l'Afganistan finsarribar a la Xina, recorrent tota la ruta de seda..



La tornada la van realitzar pel mar de la Xina fins a l`estret d`Oremuz, on van seguir el seu viatge perterra fins a Venècia. Aquesta sèrie d'aventures són les que més endavant van ser documentades en el llibre de Marco Polo. Van arribar a Venècia el 1295, 24 anys després, portant moltes riqueses i tresors.Havien recorregut gairebé 15.000 milles (24.140 km).

Pocs anys més tard, en un altre viatge, Marco va caure en mans dels genovesos que el van fer presoner entre 1298 i 1299. Mentre va estar a lapresó, va dictar a un escrivent les seves aventures; d'entre els seus companys de cel·la, hi havia Rustillo de Pisa,home de lletres i aventures, una de les quals havia estat la participació en laNovena Croada(1271-1272). Va ser Rustichello qui va embastar i donar forma a les històries que Marco Polo li anà explicant durant el captiveri, que s'aplegarien en el llibre titulat La descripció delmón, més conegut com Els viatges de Marco Polo. Va ser durant molt de temps una obra referent per als aventurers i va incentivar els viatges i la connexió de pobles molt allunyats a través del comerç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cronicas
  • Cronicas
  • Crónica
  • Crónica
  • Cronica
  • cronica
  • cronicas
  • cronica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS