Cuestionario filosofía

Páginas: 6 (1417 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013
Qüestionari per Filosofia II
1. Quin és per Guillem el coneixement ple: els universals o les coses singulars? Justifica la teva resposta i relaciona-la amb la teoria del coneixement d'Aristòtil i Plató.
Per Guillem el coneixement ple són les coses singulars. Això és així perquè ell diu que el coneixement universal és necessari només quan es compara amb "coses singulars" i així és quan podemarribar a la veritat.
Com Guillem considera que el coneixement es troba en els singulars es posa en contra de la filosofia de Plató, ja que segons aquest, el coneixement ple es troba en l'universal (les idees) i per arribar fins aquestes hem de passar el món sensible al món intel·ligible. En canvi el pensament de Guillem si que s'assembla més al d'Aristòtil. Aristòtil diu que el coneixement començaobservant el particular i arriba fins el general. Encara que no tinguin un pensament igual Guillem que Aristòtil sobre el coneixement ple, aquest si que s'assembla més que no a Plató.
2. Quina és l'opinió de Bacon sobre la ciència i la tecnologia?
Bacon pensa que la ciència no s'ha de desplaçar de la religió sinó que les dues han de viure juntes, ell canvia de cop la manera de pensar dellavors. Considera que la ciència i l'església han estat creades per ajudar a les persones, per això creia que havia d'estar a l'abast de totes les persones, llevat que es produís un mal descobriment. En un moment de la pel·lícula Guillem parla amb el ferrer i li diu: "si la mala ciència caigués en mans equivocades podria ser utilitzada fins i tot per a fins satànics."
Bacon també diu que la ciència éscom una mena de màgia natural que ens permetrà desenvolupar la tecnologia i aquesta permetrà a les persones crear instruments que facin més fàcil la vida humana. A més el desenvolupament de la tecnologia també produirà grans avenços en la ciència.
3. Explica el principi conegut com "navalla d'Occam"
És un principi de raonament formulat a finals de l'edat mitjana per Guillem d'Occam, també ésconegut com a principi d'economia de parsimònia o simplicitat.
Aquest principi explica que entre dues explicacions satisfactòries, la més simple és probablement és l'encertada. Aquest principi va inspirar el mètode científic més tard. En resum és que de diverses possibles hipòtesis que expliquen un fet hem de quedar amb la més senzilla ja que les altres són més difícils que ocorrin.
Un exempleseria: Imaginem, que en una piscina d'un hotel la gent que s'havia banyat al mateix temps pateix de mals de cap i marejos. Podríem dir que aquest dia es va fer malament el manteniment del clor i es va posar més del compte. O podríem dir que algú intentava fer mal just a les persones presents a la piscina i per això va posar més clor del compte. Entre les dues explicacions agafaríem la primera ja queresultaria ser la més simple i més probable.


4. Quina relació hi ha d'haver entre l'Església i l'Estat segons Guillem?
Guillem d'Ockham creia que l'església i l'estat, havien d'estar separats. Ja que el poder del Papa és només religiós i no ha ficar-se en assumptes polítics. L'estat ha de tenir acceptació divina, vetllar per l'interès dels seus ciutadans i que es respectin els requisits delcontracte social, aquesta és l'única manera de que les persones puguem conviure bé. L'estat és qui ha de castigar aquells que no respectin aquest contracte. Per això la Santa Inquisició hauria d'estar prohibida ja que castiga el lliure pensament dels ciutadans ja que Jesús no va dir res sobre això sinó que es va limitar a viure en la societat que hi havia al moment.
5. Per què li diu Guillem aJordi que és el diable?
Al meu entendre crec que passa perquè Guillem després de parlar amb Jordi sobre el riure es dóna compte que Jordi és una persona que intenta canviar la manera de pensar de la gent al seu parer que creu que és la correcta. Jordi és un home fred, sense remordiments i que no li importa l'assassinat d'altres persones per aconseguir el seu objectiu: mantenir el secret el segon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuestionario filosofía
  • Cuestionario De Filosofia
  • Cuestionario filosofia
  • Cuestionario Filosofia
  • Cuestionario Filosofia
  • Cuestionario filosofia
  • Cuestionario De Filosofía
  • CUESTIONARIO LA FILOSOFÍA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS