ddsfgsdg

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
LOCKE (liberalisme polític)
El pacte liberal (defensa del liberalisme + atac a l’autoritarisme reial; diferència Hobbes)
Origen + legitimació de l’Estat fruit d’un pacte entre els individus queformen la societat. Aquest pacte no comporta la renúncia als drets personals ni la justificació de l’absolutisme  l’Estat se subordina als interessos individuals.
Estat de naturalesa: a més dellibertat + igualtat, els homes posseeixen drets naturals (es tenen pel simple fet de pertànyer a l’espècie humana).
El pacte: per garantir que es compleixen aquests drets els homes lliurament pacten laincorporació a la societat i la creació de l’autoritat  això no suposa renunciar als seus drets i donar-los al sobirà, sinó que s’atorga als governants el poder necessari perquè els protegeixin.L’estat liberal: del pacte en sorgeix l’Estat però el seu poder no esdevé absolut sinó representatiu  els governants estan al servei dels individus ja que renuncien a part de la seva llibertat perquèl’autoritat protegeixi els seus drets. Si el sobirà no du a terme la seva funció el poble pot trencar el pacte.
La divisió de poders
Serveix per evitar l’absolutisme reial. El poder no es potconcentrar en una única persona perquè això porta cap a la corrupció i l’absolutisme  proposa 3 tipus de poder:
Legislatiu: el Parlament elabora les lleis
Executiu: el monarca aplica les lleis i sancional’incompliment
Federatiu: s’estableixen aliances i el seu trencament
Experiència fixa als límits
Quan aclarim quines són les possibilitats i capacitats de l’enteniment humà podrem estar segurs de laveritat de la informació que ens proporcionen: Assaig sobre l’enteniment humà  obra iniciàtica de l’empirisme ja que s’hi estableixen les bases fonamentals a partir de les quals empiristes posteriorsutilitzaran La raó (principi de l’empirisme) no és infal·lible ni completament autònoma, sinó que treballa amb el material de l’experiència  garantia i límit de l’èxit racional.
Origen de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS