Deadlock

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 16 de junio de 2012
MALALTIES SANGÍNIES I INMUNOLÒGIQUES

Ferran Coll i Jordi Alemany
1r Batxillerat B
Curs 2011-2012
INS Taradell
ÍNDEX

1- Què son les malalties sanguínies i inmunològiques 3
2- Anèmia 33- Inmunodeficiències 3

Les malalties sanguínies i immunològiques  són aquelles malalties que alteren les cèl·lules sanguínies i del sistema immunològic. Hi ha diversos tipus de malalties:1.Anèmia :
- Tipus: Hi ha 3 tipus d’anèmia, principalment són: la pèrdua excessiva de sang, la destrucció massiva de glòbuls vermells i la baixa producció de glòbuls vermells.
- Causes La causaprincipal de l’anèmia és quan la concentració de glòbuls vermells a la sang és massa baixa i et falta ferro a la sang. Això pot provocar problemes de salut ja que són els encarregats de transportarl’oxigen als teixit corporals. L’anèmia pot ocasionar diferents complicacions, incloent la fatiga i l’esgotament, entre d’altres.
- Diagnòstic: Per diagnosticar l’anèmia hi ha unes quantes característiquesd’aquesta malaltia com ara: fatiga, pal·lidesa, dificultat per respirar, dolor, problemes oculars, tenir la pell i els ulls de color grogós, creixement i pubertat tardans (si afecta als nens),infeccions i que tens dolor al pit.
- Tractament: Administració de ferro combinat amb vitamina C (suc de taronja) per via oral.
- Exemples:Anèmia ferropènica (manca de ferro a la sang), cosa que comportaque tinguis menys glòbuls vermells a la sang i fa que et cansis més ràpid.

2.Immunodeficiències:
-Tipus: Deficiències en els limfòcits B, deficiències en els limfòcits T, deficiències combinadesdels limfòcits B i T, disfuncions dels fagòcits, deficiències en el sistema del complement.
-Causes:El sistema immune no compleix amb la seva funció de protegir l'organisme, tot deixant-lo senseprotecció, i per tant, més vulnerable a les infeccions.
-Desenvolupament: Agafes més infeccions i et costa més curar-te d'aquestes i ets més propens a agafar càncers.
-Tractament: Administració...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deadlock
  • Resumen De Deadlock
  • Resumen Deadlock
  • deadlock
  • Deadlock
  • Deadlock
  • Deadlock
  • Deadlock

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS