Definició Del Feudalisme

Páginas: 4 (957 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2012
Definició de Feudalisme


A l’hora de definir què és el feudalisme hem de tenir en compte que no es tracta d’un fet concret com podria ser la Revolució Francesa sinó que és quelcom molt méscomplexe. El debat sobre el significat de feudalisme fa temps que dura i això és degut a que no es tracta d’una simple disputa sobre l’etimologia del mot sinó que és una guerra de conceptes.
Podríemdir que hi ha tantes interpretacions sobre el seu significat com autors que han escrit sobre ell peró fonamentalment totes les definicions es basen sobre dos eixos interpretatius bàsics. Una d’elles,l’anomenada institucionalista, es centra ens els punts de vista jurídics i polítics. L’altre es fixa en els elements socials i econòmics.
Un dels més ferms defensors de la definició institucionalista,l’historiador Belga F. L. Ganshof, ens presenta les característiques fonamentals, segons ell, que defineixen la societat feudal:
1. Un desenvolupament considerable de dels vincles de dependènciaentre els homes que situaria en una posició de supremacia a una classe social de guerrers professionals.
2. Un extraordinari fraccionament del dret de propietat..
3. Una jerarquia de drets sobrela terra derivats d’aquest fraccionament.
4. Una fragmentació del poder públic que originaria en cada país una jerarquia d’institucions autònomes que exerceixen a voluntat els poders normalmentatribuits a l’Estat.
L’esmentat historiador afegeix que aquesta és la societat establerta a Europa en els segles X, XI i XII.
Ell defineix el feudalisme de la següent manera: “un conjuntd’institucions que creen i regeixen obliagcions d’obediència i servei - principalment militar - per part d’un home lliure, anomenat vasall, a un altre home lliure, anomenat senyor, i obligacions de protecció isosteniment per part del senyor respecte el vasall. En la majoria dels casos l’obligació de protecció i sosteniment tenia com a efecte la concesió del senyor al vasall d’un bé anomenat feude.” El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el feudalisme
  • Feudalisme
  • Feudalism
  • El feudalisme
  • abolició del feudalisme
  • definicio
  • Definicióes
  • Definici

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS