DeStijl

Páginas: 8 (1816 palabras) Publicado: 13 de enero de 2014
http://www.vilmos-huszar.com/
Vilmos Huszár era un decorador, pintor i dissenyador gràfic interior. Al 1916 es va produir la seva primera obra abstracta i el 1917 Vilmos Huszár, que va rebre influència del cubisme, del futurisme , va ser un cofundador de De Stijl, juntament amb els pintors Theo van Doesburg , Piet Mondrian i Bart van der Leck , l'arquitecte JJP Oud , el poeta Willem Kok ialtres. A més, va dissenyanr la coberta del primer número de la revista. Aquest important grup d'artistes va triar el seu nom de la revista d'art " De Stijl ", que també va ser fundada el 1917 per Mondrian i Van Doesburg i va continuar sent publicada amb interrupcions fins a 1932. Els artistes De Stijl van rebutjar totes les formes de la representació naturalista, la reducció de les seves composicionsals elements bàsics horitzontals i verticals i l'ús d'una paleta que consisteix en els colors primaris blau, vermell i groc amb l'addició de negre i blanc .
Vilmos Huszár va utilitzar l'experiència que va adquirir com a pintor amb els principis d'estil en la decoració d'interiors i disseny de mobles i tèxtils . Això significava que la seva interpretació de l'interior es basa en la impressió dedues dimensions que va fer L’espai va ser considerat com la suma de les superfícies de diferents colors i substàncies materials.
El 1918 va dissenyar els esbossos de color interiors per al dormitori de la casa Bruynzeel a Voorburg . Des 1920-1921 va col · laborar amb Piet Zwart en dissenys de mobiliari . Va abandonar el grup De Stijl en 1923 i va col · laborar amb Gerrit Rietveld en un interior d'exposició per a l'Exposició d'Art de Berlín . Des de 1925 , Huszár es va concentrar en el disseny gràfic i la pintura .
El 1926 va crear una identitat visual completa per als cigarrets Miss Blanche Virginia , que van incloure embalatge , publicitat , i expositors en els punts de venda. El concepte es basava en la imatgeria associada amb les «Noves dones» o flappers , que estaven sorgint en elsanys vint . Les flappers es veien com a dones joves , solteres , urbanes i amb una ocupació , amb idees independents i cert desdeny cap a l'autoritat i les normes socials .
http://fragmentosdelcosmos.blogspot.com.es/2011/02/la-revista-de-stijl-1917-1932.html
http://www.museothyssen.org/thyssen/ficha_artista/290
http://es.cyclopaedia.net/wiki/Vilmos-Huszar


Vilmos Huszár, Portada delprimer 
número de la revista, octubre 1917
«La tarea ética y estética que había emprendido De Stijl estaría encaminada a renovar los lazos que unían el arte con la vida. Los artistas neoplásticos pensaban que con la creación de un nuevo estilo visual estarían fundando también un nuevo estilo de vida».
De Stijl, la primera revista d'avantguarda dedicada a la causa de l'abstracció en l'art il'arquitectura, va veure la llum a l'octubre de 1917 amb un text en la seva portada que deia: «De Stijl , revista de les arts visuals modernes, edició Theo van Doesburg amb la participació de col·laboradors nacionals i estrangers. Edició Harms Tiepen a Delft el 1917 ».
Una de les funcions de la revista en els seus primers anys va ser posar en constant circulació imatges de les obres més representatives percaptar l'atenció i confirmar les similituds estilístiques del grup, d'aquesta manera es pretenia enllaçar aquestes característiques formals comuns a les idees teòriques promogudes mitjançant la revista.
“La nova imatge com a estil” va ser el nom amb el qual Mondrian titularia el seu article publicat el segon número de De Stijl al desembre de 1917, en què l'artista va definir un dels conceptes mésimportants del llenguatge neoplàstic donant d’aquesta menra nom al seu òrgan de prensa, l'estil, amb el que els artistes es referien a una voluntat que anava més enllà de l'art. La lluita d'estil que provocaven els artistes de De Stijl tenia com a objectiu aconseguir expressar l'etern, és a dir, el màxim representant de l’estil en sí.
“Según los artistas neoplásticos, en la naturaleza lo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS