Detals

Páginas: 7 (1618 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
4.3 La construcció d'un regim totalitari: Nomes va ser autoritzat el partit NSDAP i hi havia un unic sindicat, el Front del Treball Nacionalista. Va sorgir una llei d'acomiadament per raons politiques i racials i va desapareixer l'administració pública. La judicatura va estar sotmesa al partit i els poders locals depenien del Reich. Sota el Fuhreh organismes executius amb homes identificatsamb Hitler volien guanyar influencia i poder, i la policia va ser substituida per la SS, tambe es creea la Gestapo que repressiona opositorss i controla opinio. El 1933 es va obrir el primer camp de concentració i molts alemanys morien per condicions. Sol quedava la submissió total on un sector de la SA de Rohm mantenia diferencies amb Hitler i a la Nit dels Ganivets Llargs els van matar.
4.4Autarquia economica i rearmament: Preocupacio era ser una potencia mundial, i volien ser un estat autosuficient. Va establir fort control en salaris per frenar inflacio i va fer obres publiques per frenar atur, i fa industria pesant per armament. El resultat es que creixen pero la capacitat adquisitiva dels obrers s'estanca i no tenien drets sindicals. El deficit exterior es va mantenir. L'economianazi no posa en perill el sistema capitalista, on s'accelera la concentració de capital i beneficis on la classe mitjana es millora poc i la obrera hi ha menys atur pero pitjors condicions de salari i treball.
4.5 Control ideologic i social: Per als nazis sol hi ha una unitat ideologica, i es creea Ministeri de Cultura i propaganda amb Gobbels per garantir conformació d'una cultura i unpensament racista i nacionalista. Diaris radio, cine es nazifica i no hi ha llibertat. En l'educació hi ha censura als llibres i els professors van ser depurats. Son les Joventuts Hitlerianes i la triple k de dona. L'oposició era tallada brutalment i socialistes i comunistes enviats a camps. La població s'hadereix perque el pais es fa gran, orgull de raça... i no els hi importen els metodes delsnazis. Els que no estan dacord sen van del pais.
4.6 La puresa racia: La raça aria no te discapacitats, minoritats etniques... eren excluits i no podien tenir fills perque podia ser hereditari. Pero el mes castigat va ser els jueus i l'antiseminisme on ells eren els culpables de tot i els hi boicotejaven negocis, Lleis de Nuremberg on no eren ciutadans i no es poden casar mixts i a portar undistintiu. Van ser perseguits i el 9 novembre 1938 la Nit dels Vidres Trencats van ser detinguts milers i molts assesinats, sinagoges incendiades tambe.
4.7 L'expansió territorial: Tenien vocacio expansionistam Hitler volia europa sota el poder germanic. Va violar el Tractat de Vesalles i volia fer el Gran Reich conquerir els pobles eslaus inferiors i eliminar bolxevisme rus. Els Francesos i elsBritanics tambe tenien via lliure per tenir el seu espai vital a Europa.

TEMA-10 LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
1. LES CAUSES DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
1.1 La politica expansionista de l'Alemanya nazi: Alemanya abandona la Societat de nacions, com el Japo on Italia va fer el mateix i desafiaven la SDN. Aquesta politica la van fer per forjar el Gran Reich i conquerir l'espai vital i es va imposar aEuropa amb els fets consumats i deixa sense resposta les potencies democratiques. Alemanya s'anexiona el Sarre, va rearmar alemanya, remilitaritzar Renània i infringir el Tractat de Versalles.
1.2 La Feblesa de les democracies: Al ajudar italia i Alemanya a la guerra civil espanyola es van aproximar i es van aliar en bloc feixista formant l'eix Roma-Berlin i Alemanya i Japo van signar el PacteAntikomintern contra URSS. Despres es van unir Italia feixista, dictadura Hongaresa i Espanya franquista. La guerra civil espanyola mostra la feblesa de democracies on fan la no-intervencio davant el suport nazi. L'immobilisme davant Hitler es degut a la divisio politica de Gran Bretanya entre conservadors i laboristes i a França entre Front popular i dreta. La Gran Bretanya conservadora per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS