Dfghj

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2012
TREBALL SOBRE TEMA 1: LA REVOLUCIÓ LIBERAL, 1808-1874

NOM I COGNOMS: María Pérez CURS: 6è B

ACTIVITAT:

CONSULTA LA PAGINA WEB: REVISTA SAPIENS i dintre de l'apartat: 6.2 HistòriaContemporània d'Espanya, consulta els següents capítols:
01. De l’Antic Règim al liberalisme: Guerra i Revolució:Costos i conseqüències de la Guerra del Francès a Catalunya: A) Resumeix les principalsconseqüències que van produir-se a nivell demogràfic, econòmic i social.
Les principals conseqüències es produïren a nivell social, econòmic i demogràfic. Podem dividir aquests costos: Humans: Granquantitat de participants a la guerra que moriren al camp de batalla. Algunes ciutats catalanes reduïren el seus habitants a la meitat.
Econòmics: Les despeses per a mantenir exèrcit van serelevades comparades amb l'economia d'aquell moment i això es transformar en anys de sofriment i misèria per a principalment la pagesia.

La guerra provocà pèrdues, destruccions i despeses, que van sermolt significatives per a l'economia posterior a la guerra. Es paralitzà el comerç i la població va disminuir temporalment.

A més, socialment, trobem que es sofrí una transformació realmentrevolucionaria, esperant renovar i modernitzar la societat. La burgesia, davant la crisi no resolta per part de la monarquia absoluta, van reprendre el programa liberal de Cadis.

02. Ferran VII:Absolutisme i constitucionalisme: La societat catalana durant el Trienni LiberalB ) Explica quina fou la postura dels diferents grups de la societat catalana d'aquells anys durant el Trienni Liberal.
Trobemdiverses postures depenent del grup social:
L'Església es mostrà contrària al liberalisme, ja que eren partidaris de que fossin els bisbes els que vetllessin pels valors de la societat i a més, unagran part d'aquesta eren partidaris de l'Antic Règim i la jerarquia anterior de la societat.La pagesia també es mostrà contraria, ja que la caiguda dels preus juntament amb les noves mesures no els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dfghj
  • dfghj
  • Dfghj
  • Dfghj
  • Dfghj
  • Dfghj
  • Dfghj
  • Dfghj

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS