dfhf

Páginas: 6 (1424 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
Activitat Tema 1
1. Confeccionar un mapa conceptual de les religions de les tres religionsmonoteistes.




2. Busca tres festes religioses de cada una de les religions i explica:
Elements que s’utilitzin
Què es celebra
Menja ( si es el cas)
Quen es celebra

Festes jueves:
1. La Pascua Jueva: La pascua jueva commemora l'alliberament del poble d’Israel de l'esclavitud de Egipte. Noutilitzen cap element, només es un sopar i ho celebren en dos dies, entre el 15 de nissan i el 16 de nissan. Aquesta nit els jueus comencen a comptar els 49 dies de l'Ómer, és a dir, fan un compte enrere des del dia que partiren d'Egipte fins al dia que arribaren al mont Sinaí. En aquets dos dies esta prohibit menjar aliments fermentats.


2. La Pentecosta Jueva: és un dels tres festivals depelegrinatge prescrits per la Torà. Xavuot marca la fi del compte de l'Ómer, el període entre la Pasqua i la Pentecosta, i té lloc els dies 6 i 7 de sivan. Segons la tradició rabínica, aquest dia els israelites van rebre els Deu Manaments de Déu. Durant la festivitat, es llegeixen a la sinagoga el passatge de la Torà que conté els Deu Manaments i el llibre de Rut. Tradicionalment, es mengenaliments lactis.

3. Festa de la Torà: La Festa de la Torà se celebra el 23 de tixrí, l'endemà de XeminíAtséret, a la diàspora, mentre que a Israel se celebra el mateix dia que XeminíAtséret, és a dir el vuitè dia de Sukkot. Es llegeix la darrera part de la Torà, completant el cicle anual, i el primer capítol del Gènesi. La diada és especialment festiva i tots els participants, joves i vells, hiprenen part activament.

Festes Cristianes:

1. La Pascua Cristiana : Commemora la arribada de Jesucrist a Jerusalem despès de crucificat pel romans. Nosaltres celebrem aquesta festa amb palmons o branques d’oliveres ja que els ciutadans de Jerusalem el van rebre d’aquesta manera. Desprès el mosent agafa aigua beneïda i comença a beneir els palmons i les branques d’oliveres. Aquell dia podemmenjar de tot.

2. La Quaresme: La festa de la Quaresme commemora els 40 dies, que es un temps per reflexionar i preparar-se per la Setmana Santa. Comença el Dimecres de Cendra i acaba el Diumenge de Pascua. Te bastants símbols aquets quaranta dies i un d’ells es el 40 dies de Diluvi o els 40 dies que Jesús va passar el desert. Antigament es dejunava per aquesta setmana , però actualment són el diesDimecres de Cendra i Dijous Sant i la costum d’avui en dia s’ha “relaxat” .

3. El dia de Tots Sants: Aquet dia es commemora tots el nostres avantpassats i es celebra el 1 de novembre i que esta relacionada amb la festa del dia següent, el dia dels morts, el 2 de novembre. Els familiars del difunts van el cementiri a porta-li’ls flors. L creença tradicional diu que el dia 1 de novembre els viusvan al cementeri a veure els morts i el dia 2 de novembre, el dia dels morts, els morts van a visitar els vius.

Festes Islàmiques:
1. El Eid al-Fitr  es un dia de festa que celebren el final d’un llarg dejú del Ramada. El objectiu del dejunar es ensenyar el musulmans la paciència i la humilitat i també per que veguin lo afortunats que són. Aquesta festa s’inicia desprès del últim dia deRamada, en la primera hora del dematí Shawwal ( jornada inaugural del Eid al-Fitr) els musulmans realitzen una pregaria ritual, llavors es repareixen llaminadures, menjar i beguda, sense alcohol en les mesquites i cases. Les celebracions duren 3 dies en els països islàmics.

2. El Eid al-Adha ( 70 dies desprès del Eid al-Fitr) es celebra en honor al profeta Abrham, cuan va intentar sacrificar elseu fill Ismael por prova de que Abraham donava la vida del seu fill per Deú. Eid al-Adha també pot significar una altre cosa, ho podem traduir com la “celebració del sacrifici” ,que es representa els musulmans la ofrena d’un animal per Déu( comunament un xall)

3. El Laylat al-Qadr que significa “ la nit del poder”. Aquesta festa cau en els últims deus dies del Ramada. Esl musulmans creuen en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DFHF
  • Dfhf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS