dhdhhsbd

Páginas: 2 (295 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2015
ciutat ordena que pague amb la vida aquell que torbe la pau dels carrers amb baralles absurdes.
Romeo, el fill dels Montesco, coneix Julieta, la filla delsCapuleto, –a la qual son pare vol casar amb un jove anomenat Paris– amb motiu d’una festa a casa dels Capuleto. Aquella nit, els dos joves es confessen l’amor ilamenten l’enfrontament de les seues famílies. Sabedors de l’oposició dels pares, planegen que els case Fra Llorenç en secret.
Més tard, Tibald, el cosí de Julieta, matael millor amic de Romeo, i aquest combat amb el primer i el mata, acció per la qual el príncep de Verona el castiga amb l’exili. Els joves, per a acomiadar-se,passen la nit junts. Quan Romeo se’n va, Julieta i Fra Llorenç pensaran la manera de resoldre la situació.
Els Capuleto anuncien a la seua filla que la boda ambParis se celebrarà en uns dies. Julieta s’hi nega, però després fingeix que està penedida i demana permís per anar a confessar-se amb Fra Llorenç. El frare ha traçatun pla: Julieta prendrà un beuratge que la deixarà com morta durant dos dies. Romeo rebrà una carta on s’explica el pla perquè vaja al panteó dels Capuleto i larapte. Però es produeixen una sèrie de confusions i els dos joves moren al panteó dels Capuleto.
Quan arriben els criats, troben els joves morts, fan presoner elfrare i envien a buscar les famílies i el príncep de la ciutat. Fra Llorenç confessa tot el que ha passat i les dues famílies fan les paus definitivament. El príncepordena perpetuar la memòria dels joves: tindran una estàtua a la ciutat.
TEMA I INTERÉS DEL L
En Romeo i Julieta, el tema principal és l’amor que naix com a
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS