DINASTIA JULIOCL UDIA

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 10 de abril de 2015
DINASTIA JULIOCLÀUDIA: JÚLIA LA GRAN

Júlia la Gran fou filla del matrimoni entre Escribònia i Octavi August. Escribònia malauradament morí i Júlia va ser criada pel seu pare i la seva segona donaLívia.
El primer marit que va tenir Júlia va ser el seu cosí Marcel, amb el qual el van casar quan ella tenia catorze anys; dos anys després però, Marcel va morir i Júlia va quedar-se vídua. Poc tempsdesprés la van obligar a casar amb Marc Vipsani Agripa, un important general i polític romà 24 anys més gran que ella que va deixar la seva dona per casar-se amb ella. D’aquest matrimoni van néixercinc fills: Cai Cèsar, Júlia la Jove, Luci Cèsar, Agripina la Gran i Agripa Pòstum.
Agripa va morir i poc temps després la seva madrastra va fer-la casar amb el seu fill Tiberi per tal encastellar-lo iqui te de deixar el seu matrimoni per casar-se amb ella. Fou el futur emperador de l’imperi. Aquest va ser un matrimoni que no va ser mai feliç, ell pel caràcter de Júlia i ella perquè considerava elseu marit d’una classe inferior.
Júlia era coneguda a Roma per la seva predilecció pels homes que no entenia de classes socials, tant li feia que fossin patricis com plebeus. Tot i ser una donahonrada, li encantaven els plaers: el bon menjar, el bon vi i les festes i era una amant del sexe i les orgies.
Segons alguns autors com Robert Graves, autor de la novel·la Jo, Claudi, Livia va donar unadroga a Júlia perquè Tiberi s’enamorés d’ella, però els efectes no van ser aquests sinó que van despertar-li la passió sexual, fet que va provocar que cometés diversos casos d’adulteri. Alguns d’ellsvan fer-se públics i això va fer que fos desterrada a l’illa de Pandatària, una illa molt petita. Quan August va assabentar-se de la situació de la seva filla la va traslladar a la ciutat de Reggioon va morir, es diu, de fam. Però no va ser enterrada al mausoleu familiar; el seu pare abans de morir va publicar un escrit on exposava que no volia que hi fos enterrada i va manar destruir totes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Que es un udi
  • UDI
  • Dinastia
  • Dinastia
  • las dinastias
  • La dinastia
  • La Dinastia
  • dinastia han

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS