Disseny d'avui dia

Páginas: 6 (1275 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
EL DISSENY AVUI
El terme design és comprés arreu del món. Ens trobem davant d’un fenomen universal. Per donar a conèixer el disseny s’han creat tasques de divulgació tot organitzant exposicions, publicant llibres i assessorant a les empreses. El disseny s’ha convertit en la carrera de moda. Des de la Segona Guerra Mundial i fins ara, els aspectes teòrics i disciplinaris del disseny hanevolucionat. Als països amb més tradició industrial, publiquen anualment diverses monografies especialitzades. El mitjà de comunicació predilecte del disseny el constitueixen les revistes. Han produït escoles i tendències amb un caràcter formalment local. La importància que té en les societats industrials avançades és degut al fet que decideixen temes importants.
EL DISSENY ANGLOAMERICÀ
A Gran Bretanyai als EUA té un caràcter més aviat pragmàtic. Tendeix a posar èmfasi en les bones solucions tècniques i que se sap vendre molt bé a si mateix. La producció gràfica i publicitària americana ja fa dècades que es troba a una enorme distància de l’europea. La indústria americana ha estat capaç de proveir durant dècades als seus als seus propis ciutadans i als de tot el planeta. A Gran Bretanya eldisseny sempre ha estat un fonament per polítiques institucionals.
EL DISSENY CENTREEUROPEU I NÒRDIC
El disseny que es fa a aquests països tendeix sovint a plantejar qüestions de tipus ètnic o relacionades amb el benestar social. Per a la nova República Federal, va significar un autèntic instrument de redreçament nacional. Igual que la Bauhaus, l’escola d’Ulm constitueix una fita important en lapedagogia del disseny. La seva orientació pedagògica estava dominada per la idea d’allunyar el disseny de l’art, acostant-se a la ciència, per trobar mètodes racionals de projecte. Es fan productes que tenen una gran reputació en àmbits professionals. L’exportació de l’estil suís i la seva tipografia ha estat definida com el fenomen de l’helvetització. El disseny ha atorgat a la llar nòrdica uncaràcter peculiar i inconfusible, resultat de la senzillesa i el confort.
EL DISSENY LLATÍ
Té un caràcter més exclusiu i fa propostes estètiques més arriscades i apel·la directament als sentits. Té un estil equilibrat, sensual i culte. El moviment postmodern va servir per desbloquejar alguns dogmes del disseny i va donar un notable impuls creatiu a les arts decoratives. La seva producció tendeix aser conservadora. El govern es va convertir en un client de grans programes d’identitat corporativa oficial. El disseny es va anar formant a Catalunya abans que la resta d’Espanya. L’eclosió del disseny al nostre país és la culminació d’un procés gestat en un context sociopolític bastant peculiar. A Espanya era una activitat ignorada pel règim franquista. Al 1973 es va crear Barcelona Centre deDisseny, i al 1992, els Jocs Olímpics van situar Barcelona en el mapa de les ciutats desenvolupades, integrant així l’estat espanyol a la UE.
EL DISSENY ALS PAÏSOS ASIÀTICS
Convertits en primeres potències productores mundials, plantegen molts reptes als europeus i nord-americans. Japó s’emmarca dins d’un fenomen d’expansió industrial. Eren capaços de reproduir qualsevol producte afegint-liprestacions, reduint les mides i oferint-lo més barat, l’èxit estava assegurat. La cultura és minimalista i sofisticada, són capaços de interpretar-la modernament.
EL DISSENY ALS PAÏSOS EN VIES DE DESENVOLUPAMENT
En molts, aquesta és una activitat pràcticament desconeguda i inexistent. El disseny pot ajudar molt als països que es troben en fase de transició.
EL PAPER DEL DISSENY EN LA SOCIETATCONTEMPORÀNIA
Avui dia el disseny es troba en el nucli de moltes de les contradiccions que viu la nostra societat. És servei, és cultura i és un valor econòmic. Els aspectes estilístics i l’atractiu comercial es posen per davant dels aspectes de servei.

DISEENY I CULTURA VISUAL
Els humans han esmerçat no poques energies a dotar de significació estètica tot allò que els rodeja. Els anuncis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Adolescents D'Avui Dia
  • Què és el disseny
  • DISSENY
  • Les Termes Romanes i Els Balnearis d'Avui Dia
  • DISSENY ESPACIAL
  • Estretegies de disseny
  • Disseny Experimental
  • superior en disseny

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS