dkfjlflasfa

Páginas: 2 (363 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014
Efecte fotoelèctric

La teoria quàntica de Planck va marcar els inicis de la física quàntica, una part de la física que estudia el comportament de la matèria a escala atòmica.
Albert Einsten, vaemprar aquesta teoria per explicar l’efecte fotoelèctric. I ens diu que la llum està formada per partícules amb unes qualitats especials. Aquestes partícules, anomenades fotons, són unes partículessense massa, però amb freqüència i que la seva energia depèn d'aquesta freqüència que és igual a la constant de Plank per la freqüència.
E= h · f
L’efecte fotoelèctric és un fenomen que consisteixproduir un corrent elèctric per una part d’un metall quan la llum hi incideix.














Resum pàg 17/18/
Reflexió i refracció.
Reflexió de la Llum

Per explicar aquest fenomenhem de primer expressar que: Un mirall és tota superfície lluentada, per exemple una lamina de cristall, la superfície d'un llac en repòs, etc...

Quan la llum incideix sobre un cos, aquest laretorna al mitjà en major o menor proporció segons les seves pròpies característiques. Aquest fenomen es diu reflexió i gràcies a ell podem veure les coses.
Primera Llei: El raig incident (I), la normal(n) i el raig reflectit (r)estan en un mateix plànol.

Segona Llei: L'angle d'incidència és igual a l'angle de reflexió : i=r.

Refracció de la Llum.
És el fenomen pel qual un raig lluminóssofreix una desviació en travessar dos mitjans transparents de diferent densitat.
Si el feix incident no és perpendicular a la superfície, el feix refractat no tindrà la mateixa direcció que el feixincident, sinó que experimenta una desviació. L’angle definit per l’eix refractat i la normal a la superfície s’anomena angle de refracció Ɵ2. Ho expressarem així: sin Ɵ1/ sin Ɵ2 = n2/21.
Si n2 és més granque n1, la llum refractada s’acosta a la normal. Però si és al revés voldrà dir que la llum refractada s’allunya de la normal. Per conseqüència veiem que un cos submergit en aigua a una profunditat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS