Doctor robert

Páginas: 3 (631 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2015
DOCTOR ROBERT

Principalment dir que Bartomeu Robert i Yarzábal conegut per tots com a Doctor Robert, ja que fou metge i també polític catalanista. La seva família és d’origen de l’ AmèricaLlatina.
Com a metge va podem destacar que l’any 1875 va rebre la titulació a l’Hospital de la Santa Creu i també destacar que guanyà el càtedra en Patologia Interna a la Facultat de Barcelona, altrescoses a destacar: Presideix l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i també el laboratori de Ciències Mèdiques.
Va obrir un centre d’estiueig a Camprodon, per tal de que la burgesiacatalana hi anés per relaxar-se amb un agradable paisatge i un bon clima.
Com a polític el 14 de Març de 1889 designat pel govern i en nom del rei, Batlle de Barcelona, en aquest càrrec va fer lessegüents mesures :
Depurà el cents electoral, per tal de evitar el caciquisme.
Encapçalà el Tancament de Caixes.
Presidí la Lliga Regionalista des de la seva formació l’any 1901 i fou elegit a CortsGenerals.



SALVADOR SEGUÍ
Salvador Seguí també conegut com ‘’ El noi de sucre’’ va ser una de les persones més destacades del anarcosindicalisme de Espanya del segle XX.
Des de que ell era jove jamostrava inquietuds per la política i va ser un gran de seguidor de Francesc Ferrer i Guardia i de diferents escriptors com Sorel o Kropotkin. Va proposar la formació i la educació de les classesobreres des de els sindicats com armes revolucionaries, la preparació intel·lectual, cultural i tècnica dels treballadors.
Va ser presidents de l’Ateneu Sindicalista on es van dur a terme moltesfuncions de centre d’estudis superiors sindicalistes i anarquistes. Podem destacar també que va impulsar la creació de Solidaritat Obrera formant part del consell directiu.
També va iniciar pactes entre CNTi UGT per tal de que el moviment revolucionari obrer espanyol tingués un front únic.
A continuació també va ser escollit secretari general de la CNT a Catalunya i va proposar que els mestres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • “El Extraño Caso Del Doctor Jekyll Y Mr. Hyde” De Robert Louis Stevenson,
  • Robert
  • Robert
  • Roberto
  • Roberto
  • robert
  • roberto
  • roberto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS