doctrina

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2013
1r de periodisme

La doctrina del shock
Aquest documental titulat “la doctrina del shock” tracta sobre el naixement del neoliberalisme i del mercat lliure. El vídeo ens explica com van aparèixeraquests conceptes anomenats com a capitalisme del desastre en la nostra societat actual i ho aconsegueix gràcies amb una prèvia explicació sobre uns estudis i experiments que es van portar a terme ivan ser adoptats per la CIA. Aquests experiments consistien en paralitzar mentalment a les persones utilitzant mètodes per deixar-los en un estat de shock. Al començament es feia servir per curarpersones adultes amb un trastorn o malaltia mental, posteriorment es va començar a implantar a presos per tal d’adoptar una actitud de submissió.
Es va descobrir que quan un individu es troba en unasituació de shock mental es molt mes fàcil canviar la seva actitud i la seva personalitat. Amb aquest mètode, s’aconseguia que les persones adoptessin l’actitud d’un nen i desviar la seva personalitat performar-ne una de nova. L’aïllament de l’individu i la desorientació són elements claus per aconseguir-ho. A més, inicialment tot això s’aconseguia amb altres tècniques molt més macabres com penjaruna persona del revés o provocar-li molt de dolor entre d’altres més molt poc humanes.
Estic d’acord amb aquest documental perquè penso que el que diu te força sentit. Penso que la relació amb elsexperiments que explica i el sorgiment del nou sistema econòmic estan molt connectats. Com bé ens explica, quan una persona està en shock és molt més fàcil que adopti noves idees i nous pensaments. Aixòimposat sobre les masses genera molt més ressò. Quan hi ha una catàstrofe natural o algun fet que paralitzi la societat, com per exemple, una guerra, un cop d’estat o un atac terrorista, i els faciestar en un estat de shock, serà molt més fàcil implantar noves lleis i noves idees
Per un altre part, Milton friedman, un famós economista, va entendre aquesta tàctica des de els seus inicis. Va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doctrinas
  • Doctrina
  • doctrina
  • doctrinas
  • doctrinas
  • Doctrinas
  • Doctrina
  • Doctrina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS