DonUijote

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2013








DOCUMENTS MUSICALS DE
L’EDAT MITJANA




Carles Gilabert 3rC

CANTIGAS DE SANTA MARIA

Les Cantigas de Santa María d'Alfons X el Savi es un dels reculls més importants decançons monofòniques de l'edat mitjana redactat durant el regnat d'Alfons X el Savi.
És tracta d’un conjunt de 427 composicions en honor a la Mare de Déu.
Es divideixen en dos grups :
-Les Cantigasda nosa Señora, també anomenades Cantigas de miragre ja que són un compendi d'històries i miracles relacionats amb la Mare de Déu.
-Les Cantigas de loor, que apareixen intercalades cada 10 peces ien les que la narració deixa pas al lirisme per lloar a Maria i agrair-li la seva intervenció o cantar les seves virtuts.

LLIBRE VERMELL DE MONTSERRAT

El llibre vermell de Montserrat és un còdex, document format de varis llibres , que es conserva a la Biblioteca de l’Abadia de Montserrat.
El formen 23 plecs , principalment de temática religiosa , i el que més destaca és el CançonerMontserratí , format per 10 composicions de la época dedicades a la Verge de Montserrat.
Va ser copiat per primera vegada l’any 1399 i enquadernat al segle XIX.
Va desapareixer entre el 1806 i el 1885 ,posteriorment va ser trobat a Vic , a la biblioteca de l’abadia , en un estat molt deteriorat i faltat de pàgines.



EL MISTERI D’ELX

El Misteri d'Elx (també anomenat localment La Festa) és unarepresentació teatral que recrea la Mort, Assumpció i Coronació de la Mare de Déu que se celebra a Elx des de l'edat mitjana. És una de les poques representacions de la litúrgia que encara es fa dinsd'una església, i declarat patrimoni de la humanitat des del 2001.
Està dividit en dos actes.
 El consueta del Misteri d'Elx més antic que es coneix és de 1625.


EL CANT DE LA SIBIL.LAEl Cant de la Sibil·la és un drama litúrgic i cant gregorià de gran difusió a l'edat mitjana al sud d'Europa. Fou prohibit després del Concili de Trento, tot i que s'ha pogut seguir representant durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS