Doping

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2013
L'ús per part d'un esportista de substàncies o mètodes prohibits per a progressar en el seu entrenament i millorar els seus resultats esportius.


- No es sap d'on prové la paraula dopatge, unsl'associen a una antiga paraula anglesa "dope", que era com una pasta o greix lubricant.
- També es comenta que prové del terme sud-africà "Dope", que era una beguda alcohòlica que era utilitzada pera poder realitzar correctament unes danses cerimonials.


- La utilització de substàncies o d'altres mitjans per a millorar la marca és tan antiga com l'esport de competició.
- Els atletes queparticipaven entre els segle IV a VIII a. C. en les Olimpíades de l'antiga Grècia utilitzaven dietes especials i pocions estimulants per a fortificar-se.


- En 1928, la Federació Internacionald'Atletisme va ser el primer organisme que va prohibir l'ús de substàncies dopantes.
- La majoria de les federacions esportives internacionals van introduir els controls de dopatge en la dècada de 1970.No obstant, eren poc efectius.


- En l’actualitat, cada associació esportiva té una llista detallada de les substàncies prohibides junt amb les quantitat màximes permeses.
- D'acord amb lasubstància usada i altres factors particulars, cada associació sanciona l'atleta en qüestió.


- El dopatge no sols és perillós per a la salut d'un esportista, és trampa.
- Al moviment antidopatge lipreocupa la salut dels esportistes, però també es preocupa per mantindre l'ètica de l'esport.
- Protegint el dret d'un esportista a participar en un esport net estem fomentant la salut, la justícia i laigualtat per als esportistes de tot el món.


- Presa personalment la decisió de no utilitzar cap tipus de substància prohibida; la millor forma d'obtindre resultats és explotant els teus talentsi aptituds personals.
- El teu esforç i la teua determinació, junt amb un entrenament seriós i científic, et permetran aconseguir els més alts nivells de rendiment esportiu.


Contra l'ús de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el doping
  • El Doping
  • doping
  • doping
  • Doping
  • El doping
  • Doping
  • Doping

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS