Drames Rurals

Páginas: 3 (603 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
[pic]
















EL PASTOR

RESUM :

Victor Català ens explica la historia entre un pastor i un pagès, en el qual el pastor porta a pasturar les seves ovelles en el campdel pagès, el qual vol defensar el seu camp. Quan se n’adona que un pastor porta a pasturar les ovelles en els seus terrenys, el pagès defensant la seva terra el que fa és posar-li una trampa en elpastor, el que fa és plantar tot un camp de figues en les quals a dins els hi ha posat uns ams. Quan el pastor torna al camp amb les ovelles, les ovelles es mengen els ams i es moren les ovelles. Quan elpastor se n’adona que el pagès li ha parat una trampa decideix venjar-se, se’n va a buscar-lo, es barallen i el pastor acaba matant al pagès.

El pastor, porta al pagès ja mort al costat d’un riu,el lliga amb una pedra i el llença per tal de no ser descobert.



PERSONATGES :

- Nazi : És un pastor empordanès molt mal carat, és una barreja entre lladre i boig que només mira odiat pertots els pagesos de l’Empordà, perquè només mira on fer mal i sense cap tipus de remordiment, es pensa que és l’amo de totes les terres i que sempre pot fer el que vol. Per en Nazi el seu enemic ésl’home, perquè no el deixen menjar.

És el típic pastor de l’Empordà, que pastura per totes les terres de tots els pagesos sense cap tipus de problema, i sempre, va amb un ganivet a sobre que tanli serveix per tallar una branca, mata un animal o en aquest cas matar un pagès, en Ton. Aquests esdeveniments, no li provoquen cap mena de remordiment, ni la necessitat d’explicar-se amb ningú.- Ton : En Ton és un pagès que per ell el més important a la vida és la seva terra, i no pot passar dia que no vagi a controlar-les, les té molt cuidades i per ell aquestes terres són el motiu dela seva existència i sense elles no podria viure.

Per en Ton la dedicació i la importància de les seves terres és superior a la fe que té amb la seva religió, fins a tal punt, de deixar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS