dvbdg

Páginas: 3 (534 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
Curial: És el protagonista de la novel·la i enamorat de la Güelfa. D'ell es diu que téuna gran bellesa, tant física com personal i que és el millor cavaller de l'Imperi, tant a cavall com e elcombat a terra. Totes les dames s'enamoren d'ell només veure'l, però el seu cor pertany a la Güelfa, tot i que té una petita reliscada amb la jove Laquesis.
Güelfa: És la germana del marquès de Montferrati és la protagonista femenina del relat, per tant, amor de Curial. És vidua des que tenia poc més de 15 anys, i duquessa de Milà per testament del seu difunt marit. Té a Curial sota la seva ordre iprotecció, però en realitat n'està enamorada. Es diu que és una de les més grans belleses de l'Imperi.
Marquès de Montferrat: És el germà gran de la Güelfa. Té molt d'apreci a Curial, i sermpre liestà fent grans honors, però se sent gelós que la seva germana n'estigui enamorada. Està casat amb la germana del difunt duc de Milà, Andrea, a la qual estima amb bogeria.
Melcior de Pando: És elconseller i més gran amic de la Güelfa. Podríem dir que Melcior de Pando és l'advocat matrimonial d'en Curial i la Güelfa, ja que sempre està allà per solucionar els problemes i per fer de veu de laconsciència quan a Curial se l'in van els ulls a una altra dona.
Ansaldo i Ambrosio: Són dos ancians de la cort de Montferrat que sempre havien estat acompanyants de la Güelfa i consellers del marquès. Tenenmolta enveja a Curial perquè passa moltes hores amb la Güelfa.
Ducs de Baviera: Són els pares de Cloto, la duquessa d'Ostalriche, i Laquesis.
Ducs d'Ostalriche: Són Cloto, la filla dels ducs deBaviera, i el seu marit.
Laquesis: És la filla petita dels ducs de Baviera, i es diu d'ella que és la bellesa més gran de tot l'Imperi. Cau enamorada de Curial quan el coneix, i sembla que ell també hoestà d'ella.
Enemics: Els acusadors de la duquessa d'Ostalriche, Otó de Cribaut i Parrot de Sant Laydier. També Boca de Far i el seu seguici.
Amics: El cavaller Jacob de Cleves i els cavallers...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dvbdg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS