dyftugyihj

Páginas: 2 (286 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013
JAUME I
Jaume I(1208-1276), també recordat com "Jaume el Conqueridor", fou rei d'Aragó, de Mallorca i de València, comte de Barcelona i Urgell, i senyor deMontpeller. Fou el rei que va declarar-se com a nació, i va donar forma definitiva a la Corona d'Aragó.
Es va casar amb 2 noies, Elionor de Castella, peròel seu matrimoni va durar molt poc, ja que el rei va demanar cancel·lar-lo per raons de parentiu. La seva segona muller va ser Violant d'Hongria, fillad'Andreu II d'Hongria. Però, no obstant, Jaume I va tenir un seguit d'amants després de la mort de Violant, amb les quals va tenir uns quants descendents.
Jaume I,era un rei amb un gran caràcter i forta personalitat, cabells rossos, pell blanca i fines i llargues mans. Era un home molt fidel i generós davant la sevaparaula, i també un home molt cristià, criat entre els templers, el que dóna explicació a la seva lluita contra l'Islam.
Jaume I va ser el primer granprotagonista de l’expansió mediterrània de la Corona d’Aragó, començant per la conquesta de Mallorca, fent partir l'any 1229 unes naus des de Salou per conquerirl'illa, que un any després ja formava part dels seus dominis. L'expansió va seguir amb València, conquerida a partir de capitulacions i després amb la conquestade casi bé tot els punts importants de la Mediterrània.
Va separar Aragó i Catalunya amb el lliurament de la primera a Alfons i la segona a Pere, ambValència per al tercer fill Jaume. Però, va tenir un altre fill de mare inconeguda també tingué un altre fill natural, de nom Ferran, que fou abat de Montaragó.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS