economia resumen

Páginas: 17 (4041 palabras) Publicado: 21 de septiembre de 2013
vTema 11 LA FUNCIÓ COMERCIAL I L'ANÀLISI DE MERCAT
11.1 El departament comercial
La funció comercial inclou el conjunt d'activitats necessàries per fer arribar als consumidors els béns o serveis produïts a l'empresa. El departament que organitza l'empresa per dur a terme aquesta funció s'anomena departament comercial.
Les funcions més importants: - Anàlisi demercat: proporciona l'informació que permet a la direcció de l'empresa fixar la seva política i prendre decisions sobre bases segures. -Màrqueting: dissenya la política comercial de l'empresa. (preus, producció, distribució...) - Vendes: Organitza la venda directa i també la relació amb els canals de distribució.
Objectius: - Estudiar elmercat. - Conèixer els consumidors. - Definir estratègies.
· Relació amb altres departaments de l'empresa
El departament comercial quan realitza les seves funcions s'ha de coordinar amb la resta de departaments per aconseguir els objectius que marca la direcció general, i ho fa de la manera següent: -Relació amb el departament deproducció: El departament comercial que necessita que el de producció presenti un determinat producte acabat amb una qualitat, en una quantitat i en un moment determinats, per poder desenvolupar les seves funcions. -Relació amb el departament financer: Les necessitats financeres del departament comercial han de ser aprovades pel departament financer. Les decisions sobre vendesi el preu de venda s'han de prendre de manera conjunta en comitè de direcció. -Relació amb el departament de recursos humans: Té com a funcions seleccionar i contractar treballadors, formar-los, elaborar nòmines, vetllar pel compliment de la legislació laboral i la seguretat social.
· Demanda total i demanda de l'empresa
La demanda és la quantitat deproductes o serveis que estan disposats a adquirir els compradors en un període de temps determinat. -La demanda global o total és la quantitat total de compres d'aquest producte que es fan.
- Demanda d'empresa: quantitat que una empresa ven de productes. 3 tipus de demanda:
- Actual: Quantitat de producte que ven l'empresa en l'exercicianterior. - Potencial: La demanda actual més la demanda que podria tenir si captés la demanda de la competència. - Tendencial: La demanda potencial més la demanda que futurs compradors de demanda dels productes de l'empresa.

· Quota de mercat
Quota de mercat = · 100
11.2 L'estudi de mercat
Ha d'haver un bon estudi de mercat per a podercrear un producte i vendre'l. Un estudi de mercat consisteix en recopilar, elaborar i analitzar informació sobre l'entorn general, la competència i el consumidor.
· L'anàlisi de l'entorn general
Diferents entorns: - Entorn legal: L'empresa ha de conèixer el conjunt de lleis que regulen la seva activitat econòmica.- Entorn tecnològic: L'empresa ha d'estar al dia amb les millores tecnològiques que es produeixen i que afecten al procés de fabricació.
-Entorn social: És molt important conèixer els canvis que es produeixen en els consumidors
-Entorn econòmic: És interessant que l'empresa sàpiga quines són les perspectives econòmiques del país.
· Anàlisi de la competència
S'entén per competència el conjuntd'empreses que fabriquen o comercialitzen, en un mateix mercat, un mateix producte o servei. S'han de seguir uns passos: 1 - Localització dels competidors. 2 - Recerca de la informació necessària. 3 - Comparació de la situació de la competència respecte de l'empresa: fortaleses i debilitats
· Anàlisi del consumidor
Comportament del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ECONOMÍA RESUMEN
  • resumen economia
  • Resumen De Economia
  • RESUMEN ECONOMIA
  • resum economia
  • Resumen economía
  • Qué Es La Economía Resumen
  • Resumen Economía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS