ECONOMIAHAYEKKEYNES

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2015

Mily Bardales Angulo 1 baxt “A”



HAYEK & KEYNES EXPANSIÓ i RECESIÓ

Friedrich Hayek i John Maynard Keynes, són dos economistes, polítics i filòsofs, que cadascú defensa les seves idees.L'enfrontament va començar, quan Hayek va fer un escrit desagradable al llibre de Keynes "Tractat sobre els Diners" i Keynes es va defensar i va demanar al seu assistent Piero Sraffa que fes un informe d'elllibre de Hayek "Preus i producció" de tal manera que es produir una hostilitat entre ells. Després Keynes va publicar el seu llibre l'any 1936 de la "Teoria General", en resposta de l'obra Hayek no vafer cap comentari per evitar una discussió.



Friedrich Hayek

Hayek el 1974 va rebre el premi nobel d'economia en el camp de la teoria monetària i les fluctuacions econòmiques i les anàlisis de lainterdependencia de l'economia, la societat i les institucions, per tant és molt conegut com a pensador de l'escola Austríaca. Hayek també va estudiar els cicles econòmics, afirmava que elsdesequilibris a curt termini eren causats per causes estrictament monetàries. Així mateix Hayek, explica l'origen del cicle econòmic a partir del crèdit concedit pel banc central i els tipus d'interès baixos.L’expansió del crèdit a causa dels baixos interessos fa que els empresaris inverteixin en projectes molt arriscats i en els quals mai haguessin invertit amb uns tipus interès més alts, i provoquen unamala coordinació entre producció i consum i inflació.


John Maynard Keynes

Conegut per ser un dels fundadors de la macroeconomia moderna i ell més influent del segle XX. L'any 1929, els Estats Unitstravessa una Gran Depressió econòmica, la qual cosa analitzava les causes de la depressió mundial i proposava una sèrie de receptes per solucionar. Assegurava que el motor de l'economia hauria desustentar-se en l'adequada relació entre l'oferta i el consum, ja que d'ella depenien els beneficis empresarials i la inversió.

Les seves aportacions en la política econòmica, la base és que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS