Educacio intercultural

Páginas: 5 (1056 palabras) Publicado: 24 de junio de 2014
El present treball és un anàlisis sobre l’experiència educativa a una escola pública de Buffalo a l’estat de Nova York, on una de les principals característiques és la multiculturalitat.
Buffalo Public School # 18 és una escola que comprèn les edats des dels 3 fins als 13 anys. Aquesta escola està composada per estudiants majoritàriament en situació de refugiats o immigrants d’ Àfrica o Àsia.Els treballadors de l’escola però són predominantment americans caucàsics i el currículum és basat en cultura i estàndards d’ Estats Units.
El treball que presento intenta fer un anàlisis i reflexió del funcionament de l’escola des de la perspectiva de la interculutralitat: com s’inclouen les diferents cultures existents a l’escola, si es qué es fa, i com treballen a l’escola des d’aquestacondició de tanta diversitat en culutra i llengües.
Per tant, els objectius que em plantejo són: en primer lloc, analitzar la realitat social i cultural de l’escola i el barri; en segon lloc, aprofundir més en com es treballa a l’escola la interculturalitat; en tercer lloc, idear nous plans d’acció per l’escola per ajudar a incloute a tot l’alumnat, és a dir, passar d’un model educatiu etnocèntric aun intercultural.

2. JUSTIFICACIÓ DE LA SELECCIÓ PROJECTE

La selecció de la institució per la realització d’aquest treball va ser fàcil de fer. He estat treballant en aquesta escola des de septembre i és una escola amb molta diversitat però amb un programa i metodologia etnocèntrica. Aquest va ser el primer motiu pel qual vaig decidir basar el treball en aquesta escola.

Com he mencionatanteriorment, la majoria de l’alumnat d’aquesta escola prové de camps de refugiats d’Àsia i Àfrica que han sigut acollits a Estats Units. Aquest factor aporta molta diversitat a l’escola tant en cultura com en llengües. L’escola declara que hi ha fins 63 llengües diferents parlades entre els alumnes, ja que no només hi ha llengües majoritàries sinó dialectes de zones rurals dels diferents països.Aquestà característica de l’escola, comporta tant aspectes positius com negatius. L’alumnat es desenvolupa en un ambient enriquit per la diversitat, de manera que els i les joves arriben a conèixer als seus iguals realment i a crear vincles amb ells i elles, eliminant d’aquesta forma les etiquetes i els estereotips que normalment es tenen sobre persones nascudes a altres països. No obstant,l’escola en termes de curriculum, metodologia i professorat podria considerar-se etnocèntrica.

Aquesta escola és un bon exemple de multiculturalitat versus interculturalitat i aquesta és una de les altres raons pel qual he decidit enfocar el meu treball en aquest centre. Aquesta escola és multicultural per definició. No obstant, és més difícil determinar que és intercultural en tot el seu potencial jaque l’eix des de on es treballa és força etnocèntric. De manera que el resultat és moltes cultures convivint juntes però regnades per una cultura dominant.

Per aquestes raons, considero que explorar i analitzar aquesta escola pot donar peu a un gran aprenentatge sobre multiculturalitat i interculturalitat sobretot per aprendre de les dificultats que suposa incloure tanta diversitat en un centred’educació formal que ha de complir uns estandards i expectatives regulats per un govern obviament basat en la pròpia i única cultura amb molt poder com és la culutra americana.

3. CONTEXT DE L’ESCOLA

En aquest apartat explicarem breument el context en el qual s’emmarca l’escola, en primer terme a nivell de ciutat i en segon en els barris on es desenvolupa l’acció. A més de fer un incís enel context cultural per comprendre millos les característiques particulars d’aquest centre educatiu.
L’escola número 18 forma part del districte escolar de Buffalo: forma part del conjunt de més de 50 escoles públiques del districte de Buffalo

3.1. Buffalo

Buffalo, es troba situada a l’estat de Nova York,
a 8 hores en cotxe de la ciutat de Nova York i a 2 hores
en cotxe de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educaci n intercultural biling e
  • Qu Implica La Educaci N Intercultural
  • PEM EN PEDAGOGIA Y EDUCACI N INTERCULTURAL
  • Ley org nica de educaci n intercultural
  • Educaci N Intercultural
  • Fines De La Educaci N Biling E Intercultural
  • Intercultural
  • Interculturalidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS