El Contrato Del Dibujante Y La Joven De La Perla

Páginas: 6 (1263 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
Deborah Aparicio B2L
HISTÒRIA DE L’ART - 2n Batxillerat.
Gener 2013

LA JOVEN DE LA PERLA
1. Sinopsis:
Delft, Holanda, 1665. La jove Griet entra a servir a casa de Johannes Vermeer que, conscient de la intuïció de la jove per la llum i el color, anirà introduint poc a poc en el misteriós món de la seva pintura. D'altra banda, Maria Thins, la sogra de Vermeer, en veure que Griet s'haconvertit en la musa del pintor, decideix no ficar-se en la seva relació amb l'esperança que el seu gendre pinti més quadres. Griet s'enamora cada vegada més de Vermeer, encara que no està segura de quins són els sentiments del pintor cap a ella. Finalment, el maquiavèl · lic Van Ruijven, conscient del grau d'intimitat de la parella, se les enginya perquè Vermeer rebi l'encàrrec de pintar Grietsola. El resultat serà una magnífica obra d'art, però la Griet tindrà problemes amb la dona de Vermeer a la qual se li havien ocultat tots els quadres fins ara. En veure la magnífica obra d’art i veure que la serventa porta les seves arrecades de perla, començarà a sospitar de la relació entre la Griet i el seu marit.

2. Fitxa:
TÍTOL ORIGINAL <<Girl With a PearlEarring>>
ANY 2003
DURADA 91 min.
PAÍS Regne Unit
DIRECTOR Peter Webber
GUIÓ Olivia Hetreed
MÚSICA Alexandre Desplat
FOTOGRAFIA Eduardo Serra
REPARTIMENT Scarlett Johansson, Colin Firth, Tom Wilkinson,Cillian Murphy, Judy Parfitt, Joanna Scanlan, Essie Davis, Alakina Mann, Chris McHallem, Gabrielle Reidy, Anna Popplewell
PRODUCTORA Archer Street Limited
GÈNERE Drama; Segle XVI
3. Comentari d’elements artístics.
L’element artístic principal que apareix en aquesta pel·lícula és el cuadre del pintor holandès J. Vermeer. Aquesta representació pictòricaconeguda com a “La jove de la perla”, “La Mona Lisa holandesa” o “La Mona Lisa del nord” és una obra pintada a l’oli. Aquesta obra no pertany al gènere del retrat, sinó a un gènere de pintura propi del barroc flamenc holandès conegut com tronie ("cara" en holandès), que es caracteritzava per representar retrats, normalment de mida petita, en què el protagonista mostra una expressió facialexagerada. Encara que el tronie típic mostrava un retrat d'una persona de mig cos, o del bust únicament, no solien fer amb intenció retratística, sinó més aviat per mostrar les dots artístiques del pintor, i el seu mestratge a l'hora de captar gestos, unes vegades grotescs i altres d'expressions inusuals. Per això, rar és el cas de tronies en què es coneix el nom del retratat.
En aquest cas, segons lanovel·la en la qual és basada la pel·lícula, la noia representada és Griet, la serventa de la casa.
Està pintat amb suaus modulacions tant de llum, que il · lumina la cara i crea reflexos al pendent, com de color, a través d'una paleta basada en blaus i grocs. És per tant, una paleta molt reduïda, simple i de colors gairebé purs basats en una llum vermella, una blava i una altra groga. La resta sónmatisos del mateix pigment i mescles.
Tot i que el centre artístic de la pel·lícula és l’obra de Vermeer, també podem trobar durant el film l’antiga elaboració de les pastes a l’oli de color i el seu procés.
L'escola flamenca del segle XV es caracteritza per l'aplicació sistemàtica de pastes acolorides que tenien com a base l'oli i la resina. Els colors es dissolien en oli de llinosa o de nous,en calent se li afegien resines dures (ambre o copal) i per mitjà dels aglutinants-en quantitats i qualitats diverses-es podia regular la velocitat d'assecat de la pintura, permetent d'aquesta manera un treball lent o ràpid, segons interessés. La diferent dosificació de dissolvent proporcionava, per una banda, la utilització de tintes fluides i transparents, aplicades per mitjà de veladures per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La joven de la perla
  • La joven de la perla
  • La Joven De La Perla
  • La joven de la perla
  • La joven de la perla
  • Joven de la perla
  • La Joven De La Perla
  • La joven de la perla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS