El fet religiós

Páginas: 4 (968 palabras) Publicado: 11 de abril de 2014
Respostes a la pregunta 1.

Característiques arquitectòniques de la Basílica cristiana i de la Mesquita islàmica.
La basílica és un edifici longitudinal que es compon de quatre parts fonamentals:l'atri, les naus (o cos de l'església), el creuer (o transsepte) i l'absis (o capçalera)
Totes les esglésies estan orientades cap a l'est, lloc per on surt el sol.
L'atri és un lloc de reunió alspeus de l'església, normalment un espai rectangular i porticat (el seu origen prové dels atris de les domus romanes)
El cos de l'església sol ser de 3 o 5 naus, sent la central més ampla (el doble queles laterals) i més alta per deixar pas a la il·luminació directa.
Les naus estaran separades per columnes que suporten arcs (segons les èpoques seran arcs semicirculars, de ferradura o apuntats).Les cobertes solen ser de fusta hi ha doble vessant (igualment canviarà segons les èpoques a les voltes de canó, aresta, apuntades...)
Sobre les naus laterals es pot crear el matroneu o galeria,dedicat a l'espai de les dones, ja que en els seus inicis havia separació d'homes i dones.
La funció principal de les naus és el lloc d'acollida dels fidels per l'eucaristia o els diversos ritus.
Eltranssepte o creuer és una nau transversal que creua el cos de l'església. La seva funció és com espai reservat per al clergat o el cor. Entre les naus i el transsepte, en algunes esglésies cristianes(sobretot a Orient) es crea l'iconòstasi que és una separació amb llindes o per arcs realitzada en fusta o pedra.
Al transsepte s'ubicaran dos púlpits per fer les lectures de l'Evangeli i l'Epístola.La capçalera està formada principalment per un absis semicircular i és el lloc principal de l'església on un prevere celebra l'eucaristia. Sol estar coberta per una volta semicircular decorada ambmosaics o pintura. En aquest espai se situa la càtedra, l'altar i el baldaquí o baldaquí.
A aquestes característiques cal afegir l'element de la torre, creades al segle IV, solen ser dues torres als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • unitat 1 El Fet Religios
  • Elements del fet religiós
  • Fet Religios
  • El Fet Religios
  • El fet religios
  • Unitat 1 ELEMENTS QUE CONFIGUREN EL FET RELIGIÓS 2
  • El Fet Religios 1 Lliurament
  • Feto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS