El Gat De Schrödinger

Páginas: 4 (804 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Existeixen contradiccions i discrepàncies entre les observacions humanes, per tant, les dades obtingudes mitjançant la percepció, i els resultats de les investigacions científiques quan, d’una banda,es tracta del món macroscòpic, és a dir, del cosmos i espais vuits que ocupen anys llum, etc; i de l’altra, del món microscòpic, és a dir, de partícules subatòmiques, dels nuclis dels àtoms, del’inici de l’univers... I cap d’aquests dos mons correspon al món quotidià que estem acostumats a veure els humans. Els nostres coneixements en física, molt vulgarment parlant i generalitzantinadequadament, es redueixen al càlcul de masses, distàncies, velocitats i acceleracions. No som capaços d’arribar més enllà de les dades que la percepció ens proporciona. En canvi, la física ha esdevingut l’einaque ens ha permès descobrir l’existència d’altres mons, realitats que cauen totalment fora del nostre abast si parlem en termes de coneixement sensorial.
Existeix una paradoxa en mecànica quàntica apartir de la qual podem treure conclusions com ara la limitació de les mesures humanes en els sistemes físics, per tant, de la pròpia percepció humana. Es tracta de l’experiment imaginari que vadissenyar Erwin Schrödinger per tal d’explicar i fer una interpretació de la teoria quàntica.
El gat de Schrödinger
En una caixa totalment aïllada (per tant no podem sentir ni veure res del que ocorreal seu interior) hi ha un gat viu. També hi ha un matràs que conté un gas tòxic, que en cas de ser alliberat, mataria el gat quan l’inhalés. Contigu a la caixa hi ha un detector d’electrons connectat aun martell (aquest últim situat a l’interior de la caixa i molt pròxim al matràs). El detector té un 50 % de possibilitats de captar un electró. Per tant, poden ocórrer dos fets diferents:
1.L’electró arribarà al detector i activarà el dispositiu fent que el mecanisme que mou el martell s’accioni i aquest es mogui trencant el matràs. El gas tòxic serà alliberat i el gat morirà.
2....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gato De Schrödinger
  • GATO DE SCHRÖDINGER
  • El Gato De Schrödinger
  • El gato de Schrödinger
  • El Gato de Schrödinger
  • Paradoja Gato De Schrödinger”
  • Paradoja del gato de schrodinger
  • Superposicion y El Gato De Schrödinger

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS