El Jurament Hipocràtic és Un Codi ètic Que

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2015
JURAMENT HIPOCRÀTIC

El Jurament Hipocràtic és un codi ètic que, segons la tradició, els estudiants que es graduen enmedicina juren complir abans de començar a practicar la seva professió. Lacelebració d’aquest jurament en públic, davant de professors, col•legues i familiars, constitueix un acte solemne i d’un gran valor simbòlic.
La història diu que el codi va ser escrit per Hipòcrates, unprestigiós metge de la Grècia clàssica, que el feia jurar als seus deixebles abans de deixar-los posar en pràctica les seves ensenyances.

“Per Apol•lo mèdic i Esculapi, jure: per Higias, Panacea i totsels déus i deesses als que pose per testimonis de l’observança d’aquest vot, que m’obligue a complir el que oferisc amb totes les meues forces i voluntat.
Tributaré al meu mestre de Medicina el mateixrespecte que als autors dels meus dies, partint amb ells la meua fortuna i socorrent-los en cas necessari; tractaré els seus fills com els meus germans, i si volgueren aprendre la ciència, elsl’ensenyaré desinteressadament i sense un altre gènere de recompensa. Instruiré amb preceptes, lliçons parlades i la resta de mètodes d’ensenyança als meus fills, als dels meus mestres i als deixebles que emseguisquen davall el conveni i jurament que determinen la llei mèdica i a ningú més.
Fixaré el règim dels malalts del mode que li siga més convenient, segons les meues facultats i el meu coneixement,evitant tot mal i injustícia.
No m’avindré a pretensions que afecten l’administració de verins, ni persuadiré cap persona amb suggestions d’eixa espècie; m’abstindré igualment de subministrar a donesembarassades pessaris o abortius.
La meua vida la passaré i exerciré la meua professió amb innocència i puresa.
No practicaré la talla, deixant eixa operació i altres als especialistes que es dediquena practicar-la ordinàriament.
Quan entre en una casa no portaré un altre propòsit que el bé i la salut dels malalts, cuidant molt de no cometre intencionalment faltes injurioses o accions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Codio de etica
  • Jurament hipocratic
  • Codio etica Profecion
  • CODIGO DE ETICA PROFESIONAL CODIA
  • Etica Profesional Y Juramento Hipocratico
  • Codi ètic mundial pel turisme
  • Código de Ética Profesional CODIA
  • Codi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS