El lector

Páginas: 4 (858 palabras) Publicado: 26 de agosto de 2010
La història està explicada pel personatge principal, Michael Berg, i dividida en tres parts. El llibre està situat a Alemanya, el temps varia en cadascuna de les tres parts, però transcorren totes enel passat.

Primera part: És l'any 1958; Michel, un jove de quinze anys, es malalta camí a casa quan Hanna Schmitz, vint anys més gran que ell, ho veu li ofereix ajuda, el neteja i s'assegura quearribi a casa sa i fora de perill. Michael passa els següents tres mesos absent de l'escola lluitant contra l'hepatitis.

Michael va a visitar Hanna per agrair-li per la seva ajuda, allà es dónacompte que se sent atret cap a ella. Avergonyit, després d'haver estat descobert espiant-li mentre es vestia, s'escapa corrent, però torna uns dies més tard. Hanna li demana a Michael que l'ajudi apujar carbó al seu departament, el que el deixa cobert en pols. Ella ho observa banyar-se i el sedueix. Michael, entusiasmat, la visitarà regularment, començant així una relació primordialment sexual.Desenvolupen com a ritual banyar-se i després fer l'amor, abans del qual ella demana que li llegeixi en veu alta, normalment peces de literatura clàssica, entre les quals es troben "L'Odissea" i "TheLady with the Dog". Malgrat les seves trobades que cada vegada es fan més freqüents, romanen emocionalment distants, el que contrasta amb la seva proximitat física. De tant en tant Hanna abusarà verbal ifísicament de Michael.

Mesos més tard Hanna desapareix sense deixar rastre. La distància entre ambdós va anar creixent a mesura que Michael passava més temps amb els seus amics de l'escola imenys amb ella, de manera que se sent culpable i creu que va ser una cosa que ell va fer el que va causar la partida de Hanna. El seu record arruïnarà tota futura relació entre Michael i qualsevol altradona.

Segona part: Set anys més tard, l'hi veu a Michael, que és estudiant de lleis, sent part d'un grup d'estudiants que reben la tasca d'observar judicis contra criminals de guerra. Un grup de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Lectores
  • Lectores
  • Los Lectores
  • lector
  • el lector
  • Lectores
  • Lector
  • El Lector

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS