El Maltractament Infantil

Páginas: 18 (4279 palabras) Publicado: 17 de abril de 2012
EL MALTRACTAMENT INFANTIL:

UN PROBLEMA DE TOTS.



 

 





Nom: Laura Masvidal Garcia

Curs: 4rt E.S.O



ÍNDEX



-Maltractament infantil. Definicions...............................................1

-Maltractament  físic......................................................................3

-Maltractament  psíquic o emocional............................................5

.-Abandonament o negligència .....................................................8

-Casos..........................................................................................10

-Prevenció....................................................................................13

-Conclusions...............................................................................15

-Fonts d’informació utilitzades.....................................................16























 



Maltractament  infantil. Definicions.

 

El maltractament infantil és un problema social que amenaça el desenvolupament i/o creixement dels infants, no respecta els drets dels infants, les persones més vulnerables de la societat.

Noexisteix una única definició de maltractament infantil, tampoc una delimitació clara i precisa de les seves expressions. Un infant és maltractat o sofreix abusos quan la seva salut física i la seva seguretat o el seu benestar psicològic es troben en perill per les accions infligides pels seus pares o per les persones que tenen encomanada la seva cura. Pot haver-hi maltractament per acció, peromissió o per negligència.

Tot maltractament porta conseqüències contraproduents, que apareixeran en aquell instant o al llarg de la vida d'aquella persona maltractada.

Acostumem a situar el maltractament infantil en ambients socials marginals, a famílies que pateixen els efectes d'una baixa economia, amb un grau alt d'analfabetisme, que tinguin present una psicopatia, un problema coml'alcoholisme i/o drogoaddicció. Un ciutadà correcte, qualsevol de nosaltres, difícilment ubicaria aquests episodis lamentables en llars convencionals, amb pares integrats socialment amb una bona feina que gaudeixen d'una qualitat de vida igual o més alta en la societat. Hi ha dos arguments que expliquen per què assignem automàticament aquests maltractaments als infants amb famílies d'ambient marginal oespecialment difícil:

-La primera, és que les notícies que s'expliquen als mitjans de comunicació, com la radio o la televisió, destaquen només casos molt greus, amb maltractaments físics greus, assassinats, una gran desatenció de les necessitats elementals, l'ús de la imatge o el cos del nen amb una finalitat pornogràfica, no presten atenció a casos menys extremats o vistosos.

-La segona,que els pares que mai maltractarien els seus fills, tenen tan poca informació del que implica el maltractament, que els impedeix reflexionar si algun dels seus actes habituals o esporàdics, pot tractar-se d'un fet de maltractament.



Existeixen diferents tipus de maltractament: els dos grups més extensos són el maltractament físic o de comportament, més específicament trobem el maltractament i  l’abandonament físic; l’abús sexual; el maltractament i abandonament emocional; el maltractament prenatal, el Síndrome de Münchhausen per poders i el maltractament institucional.

El maltractament infantil està més estès del que volem pensar i es manifesta fins i tot al nostre entorn social més pròxim, ni que sigui de manera amagada, perquè no es disposa de dades que situïn la seva vertaderadimensió de manera numèrica i estadística, perquè com es produeix dins de cada casa, no tots els casos son descoberts.

El perfil del maltractant no és forçosament el d'un dimoni sense sensibilitat, un desequilibrat, un marginat sense referències socials o un pare o mare que va sofrir el problema a la seva pròpia pell quan va ser nen o nena tot hi que hi ha estudis que indiquen que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maltractament infantil per negligència
  • Indicadors De Possible Maltractament Infantil
  • Indicadors de maltractament
  • Infantil
  • infantil
  • Infantil
  • infantil
  • Infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS