el mite de pandora

Páginas: 3 (598 palabras) Publicado: 20 de enero de 2014

TIRANT LO BLANC


73. Caracteritza psicològicament l'emperadriu i Hipòlit. Tingues en compte no només els esdeveniments d'aquests capítols, sinó les seves actuacions en altres capítols de lanovel·la.

Emperadriu: És una persona molt noble i honesta, molt respectuosa amb la gent i molt amable en uns certs àmbits, ja que amaga al seu marit la seva relació amorosa amb Hipòlit. L'emperadriupsicològicament esta trista i apenada per la prematura mort del seu fill que ha suposat un buit molt gran. D'altra banda la seva relació amb l'emperador no és gaire bona, cosa que representa l'estaten què es troba el govern de l'imperi en aquell moment, l'emperadriu està desatesa per part del seu marit.

Hipòlit: És un personatge bastant insegur amb si mateix, jove, però sense gaire experiènciai s’expressa amb un llenguatge culte i ben refinat. Ell mateix va ser qui va declarar el seu amor a l’Emperadriu. Hipòlit té una gran amistat amb Tirant i li ajuda en les batalles i en els seusafers amorosos.

74. Comenta el somni de l'emperadriu i la seva funció

El somni de l'emperadriu fa referència al seu fill i a Hipòlit. L'emperadriu li explica a l'emperador que ha somiat ambl'arribada de molts cavallers que portaven el seu fill, aquest al no poder estar-se amb ella a la vida real li diu que prengui Hipòlit com a fill seu, ja que ell omplirà el buit que va deixar amb la sevamort.
L'emperadriu inventa aquests somni per poder encobrir Hipòlit, que estava als seus braços quan l'emperador ha entrat, així doncs li diu que qui era amb ella en aquell moment era el seu fillmort.


75. Aquests capítols són plens de expressions amb doble sentit. Busca-les i, sense perdre el sentit del decòrum, comenta'n el significat real.

Emperadriu: - Em sembla que dormiré molt poc,de tan malament que em trobo, i reposaré menys, perquè tal com em trobo em sembla que em regiraré molt al llit.
L'emperadriu en realitat vol dir que aquesta nit no dormirà, però no pas per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mito de pandora
  • Mito de Pandora
  • el mito de pandora
  • Mito pandora
  • Mito de Prometeo & Pandora:
  • Mito de la caja de pandóra-resumen
  • mitos de Aracne y Pandora
  • Mito: La caja de Pandora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS