El Nom De La Rosa

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
EL NOM DE LA ROSA

RESUM:
Un monjo franciscà, famós per la seva intel·ligència, i el seu jove aprenent, arriben a una abadia pròpia de l'ordre dels Benedictins al nord d'Itàlia en l'edat mitjana,per tal d’ assistir a un debat entre diferents ordres catòliques sobre la pobresa de Crist.
Quan arriben, descobreixen que un gran il·lustrador, conegut del monjo franciscà, ha mort encircumstàncies estranyes no fa gaires dies. El monjo es proposa investigar el misteri i descobrir finalment l'assassí.

La pel·lícula ens situa al segle XV i ens mostra la ideologia de l'església catòlica enl'Edat Mitjana, i el trasbals que representa la fe més dogmàtica amb l'impuls racional que comença per tractar de resoldre un assassinat.

El monjo Guillermo, fent clara referència a Guillem d’Ockham, representa la part més racional de la doctrina catòlica, un home interessat sobretot en el coneixement, mentre que els altres religiosos són exemple d'ignorància fins el punt de ser capaços dematar a un altre ésser humà, per una banda, demostrar el poder de l'Església, i per l'altre, mantenir en la ignorància a la humanitat.

La pel·lícula reflecteix l'estat de la societat en l'EdatMitjana, on el comú de la gent era ignorant i pobra, mentre que la cúpula secular es reservava per a si riquesa i luxes, amb l'amenaça de tortura i mort per qui s'atrevís a dissentir.

COSES ADESTACAR:
Aquesta pel·lícula és una reflexió sobre la por i els diferents tipus: de la por a Déu, de la por als plaers mundans, de la por a la lògica i al coneixement i de la por al poder alliberador delriure. En efecte, són aquestes pors les que expliquen els crims de l'abadia.
Guillem de Baskerville, es un investigador que representa l'esperit modern que s'apropa, un home que, malgrat viure enl'Edat Mitjana, ja en molts moments mostra aspectes que pertanyen a l'esperit del Renaixement.
La pel·lícula també mostra les lluites ideològiques i polítiques dins de l'Església i en particular la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nom De La Rosa
  • El nom de la Rosa
  • Els nom de la rosa
  • Relacao entre o nome da rosa e a arquitetura
  • el nom de la rosa
  • EL NOM DE LA ROSA
  • El nom de la rosa
  • En El Nom De La Rosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS